אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

443
צפיות

עוגת טריקולד

המתכון של
  עוגת טריקולד

אחת העוגות הפופולריות עם שלושה טעמים היא צריכה קצת סבלנות אבל בסוף זה משתלם

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • לבסיס הבראוניז
  • 120 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 120 גרם חמאה
  • 3/4 כוס(150 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח
  • 1/4 כפית מלח
  • למוס שוקולד מריר
  • 180 גרם שוקולד מריר
  • קמצוץ מלח
  • 1/2 1 מיכלים( 375 מ"ל ) שמנת מתוקה
  • למוס שוקולד חלב
  • 200 גרם שוקולד חלב
  • קמצוץ מלח
  • 1/2 1 מיכלים(375 מ"ל) שמנת מתוקה
  • למוס שוקולד לבן
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • לציפוי השוקולד
  • קמצוץ מלח
  • 1/2 מיכל(125 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 125גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
  • 0

    מחממים תנור ל 180 מעלות .


  • 1

    מכינים את בסיס הבראוניז:ממיסים במיקרו שוקולד וחמאה. מערבבים ומוסיפים סוכר תמצית וניל וביצים בהדרגה וטורפים לתערובת אחידה.


  • 2

    מנפים יחד קמח ומלח ומוסיפים לבלילה וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה .


  • 3

    ויוצקים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15-20 דקות עד שהשוליים יציבים וצפויים מופרדים משפחות התבנית והמרכז יציב בקושי אך עדין רך למגע. מצננים לחלוטין. משחררים מהתבנית ומחירים אותה. מרפדים את דפנות התבנית בשקף ומחזירים את התחתית .


  • 4

    מכינים את מוס השוקולד המריר: מחממים בסיר לסף רתיחה חצי כמות מהשמנת המתוקה(3/4)וקמצוץ מלח ויוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מעבירים למקרר ל3-4 שעות עד שהתערובת קרה מאוד .


  • 5

    מכינים את מוס השוקולד החלב: מחממים בסיר לסף רתיחה חצי כמות מהשמנת המתוקה ומלח ויוצקים על השוקולד חלב ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מעבירים למקרר ל3-4 שעות עד שהתערובת קרה מאוד .


  • 6

    מכינים את מוס השוקולד הלבן: מחממים בסיר לסף רתיחה חצי כמות מהשמנת המתוקה ומלח ויוצקים על השוקולד הלבן ומערבבים עד שהשוקולד נמס ומעבירים למקרר ל3-4 שעות עד שהתערובת קרה מאוד .


  • 7

    מסיימים את הכנת המוסים ומרכיבים את העוגה: מקציפים את השוקולד המריר עם יתרת השמנת המתוקה עד לקבלת תערובת קרמית רכה ויציבה .


  • 8

    ויוצקים לתבנית על הבסיס מישרים ומקפיאים 20 דקות ליצוב .


  • 9

    מכינים באותו אופן מוס שוקולד חלב ומחזירים למקפיא ל15 דקות . מסיימים עם שכבת מוס שוקולד לבן ומעבירים למקפיא ל4 שעות עד שהעוגה קפואה ויציבה .


  • 10

    מכינים את לציפוי השוקולד: מחממים בסיר לסף רתיחה שמנת מתוקה ומלח יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס מצננים לטמפ' החדר יוצקים על העוגה הקפואה בעודה בתבנית ומחזירים למקפיא ל10 דקות להתיצבות הציפוי .


  • 11

    מסירים את התבנית ומקלפים את השקף. מכשירים שעתיים במקרר וקורסים בסכין טבולה במים רותחים . בתאבון .


0

מחממים תנור ל 180 מעלות .


1

מכינים את בסיס הבראוניז:ממיסים במיקרו שוקולד וחמאה. מערבבים ומוסיפים סוכר תמצית וניל וביצים בהדרגה וטורפים לתערובת אחידה.


2

מנפים יחד קמח ומלח ומוסיפים לבלילה וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה .


3

ויוצקים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15-20 דקות עד שהשוליים יציבים וצפויים מופרדים משפחות התבנית והמרכז יציב בקושי אך עדין רך למגע. מצננים לחלוטין. משחררים מהתבנית ומחירים אותה. מרפדים את דפנות התבנית בשקף ומחזירים את התחתית .


4

מכינים את מוס השוקולד המריר: מחממים בסיר לסף רתיחה חצי כמות מהשמנת המתוקה(3/4)וקמצוץ מלח ויוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מעבירים למקרר ל3-4 שעות עד שהתערובת קרה מאוד .


5

מכינים את מוס השוקולד החלב: מחממים בסיר לסף רתיחה חצי כמות מהשמנת המתוקה ומלח ויוצקים על השוקולד חלב ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מעבירים למקרר ל3-4 שעות עד שהתערובת קרה מאוד .


6

מכינים את מוס השוקולד הלבן: מחממים בסיר לסף רתיחה חצי כמות מהשמנת המתוקה ומלח ויוצקים על השוקולד הלבן ומערבבים עד שהשוקולד נמס ומעבירים למקרר ל3-4 שעות עד שהתערובת קרה מאוד .


7

מסיימים את הכנת המוסים ומרכיבים את העוגה: מקציפים את השוקולד המריר עם יתרת השמנת המתוקה עד לקבלת תערובת קרמית רכה ויציבה .


8

ויוצקים לתבנית על הבסיס מישרים ומקפיאים 20 דקות ליצוב .


9

מכינים באותו אופן מוס שוקולד חלב ומחזירים למקפיא ל15 דקות . מסיימים עם שכבת מוס שוקולד לבן ומעבירים למקפיא ל4 שעות עד שהעוגה קפואה ויציבה .


10

מכינים את לציפוי השוקולד: מחממים בסיר לסף רתיחה שמנת מתוקה ומלח יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס מצננים לטמפ' החדר יוצקים על העוגה הקפואה בעודה בתבנית ומחזירים למקפיא ל10 דקות להתיצבות הציפוי .


11

מסירים את התבנית ומקלפים את השקף. מכשירים שעתיים במקרר וקורסים בסכין טבולה במים רותחים . בתאבון .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים