ספר מתכוני עוגות יום הולדת
- קטגוריהעוגות
- כשרותכשר חלבי
- דרגת קושיקל
- כשרות: כשר חלבי
- דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
תבנית סיליקון בצורת פרח (בשביל הטוויסט לא חובה)
-
750 גרם גבינה לבנה בטמפרטורת החדר
-
6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
-
-
-
1 כפית תמצית וניל אמיתית או שקית סוכר וניל
-
1 שמנת חמוצה בטמפרטורת החדר
אופן ההכנה
-
0
מחממים תנור ל160 מעלות .
-
1
מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב . .
-
2
מקציפים מעט את החלמונים עם רבע כוס סוכר..
-
3
מנקזים נוזלים מהשמנת והגבינה ומערבבים עם החלמונים. מוסיפים וניל וקורנפלור. מערבבים היטב שלא יהיו גושים של קורנפלור. .
-
4
מאחדים את התערובות . מעבירים את התערובת של הגבינה אל הקצפת בתנועות עטיפה עדינות. זהירות לא לשבור את הקצף. .
-
5
אופים כשעה וחצי ומוציאים מהתנור מניחים להתקרר מעט ומחלצים בעדינות מתבנית הסיליקון . הופכים בעדינות לקבלת צורת הפרח כלפי מעלה. .
-
6
בינתיים מניחים שקית קפואה של פירות יער בסיר מוסיפים כרבע כוס סוכר מחממים ומערבבים מעט . מבשלים כרבע שעה ומכבים. מניחים בצד להתקרר. .
-
7
כשהעוגה קרה והרוטב קר מוזגים מעל העוגה ומקררים מספר שעות במקרר. בתאבון ובהצלחה 🙏❤️ מדי..
0
מחממים תנור ל160 מעלות .
1
מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב . .
2
מקציפים מעט את החלמונים עם רבע כוס סוכר..
3
מנקזים נוזלים מהשמנת והגבינה ומערבבים עם החלמונים. מוסיפים וניל וקורנפלור. מערבבים היטב שלא יהיו גושים של קורנפלור. .
4
מאחדים את התערובות . מעבירים את התערובת של הגבינה אל הקצפת בתנועות עטיפה עדינות. זהירות לא לשבור את הקצף. .
5
אופים כשעה וחצי ומוציאים מהתנור מניחים להתקרר מעט ומחלצים בעדינות מתבנית הסיליקון . הופכים בעדינות לקבלת צורת הפרח כלפי מעלה. .
6
בינתיים מניחים שקית קפואה של פירות יער בסיר מוסיפים כרבע כוס סוכר מחממים ומערבבים מעט . מבשלים כרבע שעה ומכבים. מניחים בצד להתקרר. .
7
כשהעוגה קרה והרוטב קר מוזגים מעל העוגה ומקררים מספר שעות במקרר. בתאבון ובהצלחה 🙏❤️ מדי..
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים