תקציר המתכון: עוגת גבינה חגיגית בצורת פרח
קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל
מחממים תנור ל160 מעלות
מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב .
מקציפים מעט את החלמונים עם רבע כוס סוכר.
מנקזים נוזלים מהשמנת והגבינה ומערבבים עם החלמונים. מוסיפים וניל וקורנפלור. מערבבים היטב שלא יהיו גושים של קורנפלור.
מאחדים את התערובות . מעבירים את התערובת של הגבינה אל הקצפת בתנועות עטיפה עדינות. זהירות לא לשבור את הקצף.
אופים כשעה וחצי ומוציאים מהתנור מניחים להתקרר מעט ומחלצים בעדינות מתבנית הסיליקון . הופכים בעדינות לקבלת צורת הפרח כלפי מעלה.
בינתיים מניחים שקית קפואה של פירות יער בסיר מוסיפים כרבע כוס סוכר מחממים ומערבבים מעט . מבשלים כרבע שעה ומכבים. מניחים בצד להתקרר.
כשהעוגה קרה והרוטב קר מוזגים מעל העוגה ומקררים מספר שעות במקרר. בתאבון ובהצלחה 🙏❤️ מדי.