לןגן

עוגת גבינה בצורת פרח עם רוטב פירות יער ודובדבנים

מאת: מדי רואקי, פורסם: 11/10/2020 | 00:07
עוגת גבינה בצורת פרח  עם רוטב פירות יער ודובדבנים

תקציר המתכון: עוגת גבינה חגיגית בצורת פרח

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל160 מעלות

  2. מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב .

  3. מקציפים מעט את החלמונים עם רבע כוס סוכר.

  4. מנקזים נוזלים מהשמנת והגבינה ומערבבים עם החלמונים. מוסיפים וניל וקורנפלור. מערבבים היטב שלא יהיו גושים של קורנפלור.

  5. מאחדים את התערובות . מעבירים את התערובת של הגבינה אל הקצפת בתנועות עטיפה עדינות. זהירות לא לשבור את הקצף.

  6. אופים כשעה וחצי ומוציאים מהתנור מניחים להתקרר מעט ומחלצים בעדינות מתבנית הסיליקון . הופכים בעדינות לקבלת צורת הפרח כלפי מעלה.

  7. בינתיים מניחים שקית קפואה של פירות יער בסיר מוסיפים כרבע כוס סוכר מחממים ומערבבים מעט . מבשלים כרבע שעה ומכבים. מניחים בצד להתקרר.

  8. כשהעוגה קרה והרוטב קר מוזגים מעל העוגה ומקררים מספר שעות במקרר. בתאבון ובהצלחה 🙏❤️ מדי.