אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

8,553
צפיות

עוגת גבינה של בתי מלון מנצחת והכי טעימה שיש (10 דקות) - סבתא לאה

המתכון של
עוגת גבינה של בתי מלון מנצחת והכי טעימה שיש (10 דקות) - סבתא לאה

עוגת גבינה שאי אפשר להפסיק ליישר שתמיד מצליחה, טעימה בטירוף שילדים ומבוגרים אוהבים כאחד, אני יודעת שיש המון גרסאות לעוגה... מבטיחה לכם זו לוקחת בגדול, כל אחד יכול, וכן אפשר גם ללא גלוטן וגם בפסח.

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • תבנית עגולה קוטר 26-28 משומנת היטב או מלבנית גדולה 32x25 משומנת היטב.
  • לעוגה
  • 5 מכלים שמנת חמוצה 9%-15% (1 ק"ג), אני השתמשתי בשמנת חמוצה 15% לשיקולכם.
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%-9% (מה שאוהבים, אני השתמשתי בגבינה לבנה 9%, לשיקולכם).
  • 1 ורבע כוסות סוכר (250 גרם) אפשר גם כוס סוכר (200 גרם) למי שאוהב פחות מתוק.
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • 6 ביצים L או 7 ביצים M.
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם).
  • 1/4 כוס קורנפלור (40 גרם).
  • 1/4 כוס קמח תופח מנופה (40 גרם) אפשר להחליף את הקמח התופח בקמח לבן רגיל + 1/4 כפית אבקת אפייה או לרגישים לגלוטן בקמח תמי הכתום מחליף 1 על 1 קמח רגיל מניסיון!!! בפסח החליפו בקמח תופח כשר לפסח.
  • להגשה
  • דבש או סירופ שוקולד או סירופ מייפל (מה שאוהבים).
אופן ההכנה
  • 1

    מחממים תנור אפייה ל-150 מעלות. .


  • 2

    מניחים תבנית של תנור בתחתית התנור ויוצקים עליה מים רותחים (מונע מהעוגה להתייבש, לא לוותר).


  • 3

    בקערה גדולה שמים את השמנת, הגבינה, הסוכר, תמצית וניל ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה, מניחים בצד ל-4 דקות עד שהסוכר נמס, לאחר 4 דקות מוסיפים את הביצים ומערבבים עד לאיחוד (אין צורך להקציף רק להוסיף) .


  • 4

    מעבירים כרבע מהתערובת לקערה בינונית, מוסיפים את האינטרנט פודינג, קורנפלור, קמח וטורפים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה ללא גושים.


  • 5

    מחזירים את התערובת מהקערה הבינונית לקערה הגדולה ומערבבים עד לאיחוד.


  • 6

    יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת, דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר, מכניסים לתנור ואופים שעה ורבע עד שהעוגה תפוחה, יציבה כמעט לגמרי ומעט מזהיבה בשוליים (שימו לב!!! העוגה צריכה קצת להזהיב לא יותר).


  • 7

    מקררים לטמפרטורת החדר, מכניסים למקרר למשך 4-5 שעות להתייצבות העוגה ומגישים .


  • 8

    העוגה נשמרת בכלי סגור במקרר עד 5 ימים.


  • 9

    זהו מוכן! העוגה טעימה בטירוף עם טעם של עוד, קלה ומהירה להכנה גם המתקשים באפייה יצליחו, כל אחד יכול, ממליצה בחום.


  • 10

    בתיאבון!!! אז... כנסו למטבח וספרו איך .


1

מחממים תנור אפייה ל-150 מעלות. .


2

מניחים תבנית של תנור בתחתית התנור ויוצקים עליה מים רותחים (מונע מהעוגה להתייבש, לא לוותר).


3

בקערה גדולה שמים את השמנת, הגבינה, הסוכר, תמצית וניל ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה, מניחים בצד ל-4 דקות עד שהסוכר נמס, לאחר 4 דקות מוסיפים את הביצים ומערבבים עד לאיחוד (אין צורך להקציף רק להוסיף) .


4

מעבירים כרבע מהתערובת לקערה בינונית, מוסיפים את האינטרנט פודינג, קורנפלור, קמח וטורפים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה ללא גושים.


5

מחזירים את התערובת מהקערה הבינונית לקערה הגדולה ומערבבים עד לאיחוד.


6

יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת, דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר, מכניסים לתנור ואופים שעה ורבע עד שהעוגה תפוחה, יציבה כמעט לגמרי ומעט מזהיבה בשוליים (שימו לב!!! העוגה צריכה קצת להזהיב לא יותר).


7

מקררים לטמפרטורת החדר, מכניסים למקרר למשך 4-5 שעות להתייצבות העוגה ומגישים .


8

העוגה נשמרת בכלי סגור במקרר עד 5 ימים.


9

זהו מוכן! העוגה טעימה בטירוף עם טעם של עוד, קלה ומהירה להכנה גם המתקשים באפייה יצליחו, כל אחד יכול, ממליצה בחום.


10

בתיאבון!!! אז... כנסו למטבח וספרו איך .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים