אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

1,875
צפיות

עוגת ביסקוויטים שוקו-קפה-וניל

המתכון של
עוגת ביסקוויטים שוקו-קפה-וניל

המתכון המעולה של אריאלה גולדמן

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • ביסקוויטים
  • 300 גר' ביסקוויטים פתי בר בטעם שוקולד (שרוול וחצי)
  • לטבול את הביסקוויטים - 2 כפות קפה נמס, חצי כוס מים רותחים, חצי כוס חלב, 2 כפיות סוכר וחצי כפית תמצית וניל
  • ציפוי שוקולד
  • 1 כפית גדושה קפה נמס , 1/3 כוס מים, 200 גר' שוקולד מריר, 1/4 חמאה
  • קרם גבינה
  • 2 קופ' גבינת שמנת נפולאון 27% (450 גר') או גבינת שמנת בעלת אחוזי שומן גבוהים יותר
  • 4 כפות סוכר
  • 2 קופ' שמנת לקצפת 38%
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 קופ' אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה
  • 1

    במיקסר עם וו גיטרה מקציפים 7 דקות - את גבינת השמנת עם 4 כפות סוכר.


  • 2

    למזוג פנימה בהדרגה את 2 מיכלי השמנת להקצפה ולהקציף 5 דקות נוספות.


  • 3

    להוסיף אינסטנט וניל וכפית תמצית וניל ולהקציף דקה נוספת.


  • 4

    מערבבים בקערה - 2 כפות קפה נמס, 2 כפיות סוכר, וחצי כפית תמצית וניל. מוסיפים חצי כוס מים רותחים וחצי כוס חלב, מערבבים טוב עד שהכל נמס.


  • 5

    בתבנית בגודל 20X30 מסדרים בצפיפות שכבה של ביסקוויטים שטבלנו בתערובת הקפה.


  • 6

    מעל מורחים 1/3 מכמות קרם הגבינה .


  • 7

    מעל שוב שכבת בסקוויטים טבולים בתערובת הקפה ומעל 1/3 נוסף של קרם גבינה .


  • 8

    שוב שכבת בסקויטים טבולים בתערובת הקפה ומעל יתרת הגבינה (כשגבינה זו היא השכבה האחרונה).


  • 9

    מכניסים למקרר את התבנית עטופה בניילון נצמד, למינימום 5 שעות ( חשוב קירור מוחלט כדי ששכבת הגבינה תתייצב ונוכל למזוג מעל את קרם השוקולד).


  • 10

    בסיר קטן שמים כפית נס קפה, ומים ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את השוקולד חתוך לקוביות, מערבבים עד להמסת השוקולד. מסירים את הסיר מהאש, ומוסיפים את החמאה.


  • 11

    מצננים מעט ומוזגים את השוקולד על העוגה הקרה מזיזים את התבנית כך שכל שכבת הגבינה תצופה בשוקולד.


  • 12

    רצוי להגיש את העוגה אחרי 4 שעות במקרר, או אחרי לילה במקרר .


1

במיקסר עם וו גיטרה מקציפים 7 דקות - את גבינת השמנת עם 4 כפות סוכר.


2

למזוג פנימה בהדרגה את 2 מיכלי השמנת להקצפה ולהקציף 5 דקות נוספות.


3

להוסיף אינסטנט וניל וכפית תמצית וניל ולהקציף דקה נוספת.


4

מערבבים בקערה - 2 כפות קפה נמס, 2 כפיות סוכר, וחצי כפית תמצית וניל. מוסיפים חצי כוס מים רותחים וחצי כוס חלב, מערבבים טוב עד שהכל נמס.


5

בתבנית בגודל 20X30 מסדרים בצפיפות שכבה של ביסקוויטים שטבלנו בתערובת הקפה.


6

מעל מורחים 1/3 מכמות קרם הגבינה .


7

מעל שוב שכבת בסקוויטים טבולים בתערובת הקפה ומעל 1/3 נוסף של קרם גבינה .


8

שוב שכבת בסקויטים טבולים בתערובת הקפה ומעל יתרת הגבינה (כשגבינה זו היא השכבה האחרונה).


9

מכניסים למקרר את התבנית עטופה בניילון נצמד, למינימום 5 שעות ( חשוב קירור מוחלט כדי ששכבת הגבינה תתייצב ונוכל למזוג מעל את קרם השוקולד).


10

בסיר קטן שמים כפית נס קפה, ומים ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את השוקולד חתוך לקוביות, מערבבים עד להמסת השוקולד. מסירים את הסיר מהאש, ומוסיפים את החמאה.


11

מצננים מעט ומוזגים את השוקולד על העוגה הקרה מזיזים את התבנית כך שכל שכבת הגבינה תצופה בשוקולד.


12

רצוי להגיש את העוגה אחרי 4 שעות במקרר, או אחרי לילה במקרר .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים