ספר מתכוני עוגות יום הולדת
- קטגוריהעוגות
- כשרותכשר חלבי
- דרגת קושיקל
- כשרות: כשר חלבי
- דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
3/4 כוס קורנפלור או קמח תפוח אדמה
-
-
-
-
-
-
-
2 כפות מחית פרלינה או פיסטוק קונים בחנות למוצרי אפיה או מכינים בבית
-
1/2 כוס אגוזי לוז טחונים גס
-
מתאים לתבנית 26 או 24 לגבוהה יותר
אופן ההכנה
-
1
מכינים את התחתית מערבבים את החמאה עם הפתי בר .
-
2
מניחים בתחתית התבנית נייר אפיה ומעל את מהדקים את הפתי בר.
-
3
מחממים תנור 150 מעלות .
-
4
מקציפים חלבונים עם קורט מלח וסוכר לקבלת קצפת במרקם יוגורט.
-
5
בקערה שמים את שאר המצרכים ומערבבים היטב מוסיפים בהדרגה את החלבונים ומקפלים לאט .
-
6
משמנים עם חמאה את התבנית בדפנות .
-
7
לוקחים מגבת מטבח רטובה קושרים מסביב לתבנית ,מוסיפים את הבלילה לתבנית ומעט דופקים את התבנית על השיש .
-
8
מכניסים לתנור ומניחים על תבנית התנור ואופים שעה וחצי בלי לפתוח את התנור .
-
9
אחרי שעה וחצי לכבות את התנור ומשאירים לכמה שעות להתקרר בתנור .
-
10
כשהעוגה מתקררת מכינים את הקצפת מוסיפים מחית פרלינה או פיסטוק ומקשטים ומעל מפזרים אגוזי לוז או פיסטוקים .
1
מכינים את התחתית מערבבים את החמאה עם הפתי בר .
2
מניחים בתחתית התבנית נייר אפיה ומעל את מהדקים את הפתי בר.
3
מחממים תנור 150 מעלות .
4
מקציפים חלבונים עם קורט מלח וסוכר לקבלת קצפת במרקם יוגורט.
5
בקערה שמים את שאר המצרכים ומערבבים היטב מוסיפים בהדרגה את החלבונים ומקפלים לאט .
6
משמנים עם חמאה את התבנית בדפנות .
7
לוקחים מגבת מטבח רטובה קושרים מסביב לתבנית ,מוסיפים את הבלילה לתבנית ומעט דופקים את התבנית על השיש .
8
מכניסים לתנור ומניחים על תבנית התנור ואופים שעה וחצי בלי לפתוח את התנור .
9
אחרי שעה וחצי לכבות את התנור ומשאירים לכמה שעות להתקרר בתנור .
10
כשהעוגה מתקררת מכינים את הקצפת מוסיפים מחית פרלינה או פיסטוק ומקשטים ומעל מפזרים אגוזי לוז או פיסטוקים .
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים