אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

1,779
צפיות

עוגות שמרים

המתכון של
עוגות שמרים

לא יפסיקו להלל ולשבח את הטעם

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • מתאים ל- 5 עוגות בתבנית אינגליש קייק
  • 1 ק''ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • כוס ורבע חד פעמי שתיה קרה סוכר
  • 2 ורבע כוס חד פעמי לשתייה קרה חלב קר
  • 6 ביצים קרות
  • 300 גר' חמאה רכה
  • 2.5 כפיות מלח
  • ביצה טרופה לאפייה
  • סוכר גבישי לפיזור על העוגות
  • לסירופ
  • כוס סוכר
  • כוס מים
אופן ההכנה
  • 1

    במיקסר עם וו לישה לשים קמח, שמרים, סוכר, חלב וביצים 5 דק' במהירות נמוכה..


  • 2

    להוסיף את החמאה וללוש עוד כ- 2 דק'..


  • 3

    להגביר מהירות לגבוהה וללוש עד שהבצק מתגבש לגוש..


  • 4

    להוסיף את המלח וללוש עוד דקה..


  • 5

    לכסות בניילון נצמד בקערה ולהעביר לתפיחה במקרר כל הלילה..


  • 6

    לחלק את הבצק ל- 5 כדורים שווים..


  • 7

    על משטח מקומח לרדד כל עיגול למלבן..


  • 8

    למרוח מלית (אפשר ממרח שוקולד עם שוקולד צ'יפס, סוכר מעורבב עם קינמון, ממרח חלבה עם נטיפי שוקולד לבן) .


  • 9

    מגלגלים את המלבן לגליל סגור..


  • 10

    בעזרת סכין חוצים את הגליל המאורך לחצי..


  • 11

    יוצרים צמה משני הגלילים כשהחלק הפתוח עם המלית כלפי מעלה..


  • 12

    מניחים את העוגה בתבנית אינגליש קייק משומנת..


  • 13

    מחממים תנור ל- 180 מעלות..


  • 14

    מתפיחים חצי שעה..


  • 15

    מברישים את העוגה בביצה ומפזרים עליה סוכר גבישי..


  • 16

    אופים בתנור חצי שעה..


  • 17

    בינתיים מרתיחים בסיר קטן את הסוכר ואת המים ומסירים מהאש..


  • 18

    כשהעוגה חמה ויוצאת מהתנור מזלפים עליה את הסירופ הפושר..


1

במיקסר עם וו לישה לשים קמח, שמרים, סוכר, חלב וביצים 5 דק' במהירות נמוכה..


2

להוסיף את החמאה וללוש עוד כ- 2 דק'..


3

להגביר מהירות לגבוהה וללוש עד שהבצק מתגבש לגוש..


4

להוסיף את המלח וללוש עוד דקה..


5

לכסות בניילון נצמד בקערה ולהעביר לתפיחה במקרר כל הלילה..


6

לחלק את הבצק ל- 5 כדורים שווים..


7

על משטח מקומח לרדד כל עיגול למלבן..


8

למרוח מלית (אפשר ממרח שוקולד עם שוקולד צ'יפס, סוכר מעורבב עם קינמון, ממרח חלבה עם נטיפי שוקולד לבן) .


9

מגלגלים את המלבן לגליל סגור..


10

בעזרת סכין חוצים את הגליל המאורך לחצי..


11

יוצרים צמה משני הגלילים כשהחלק הפתוח עם המלית כלפי מעלה..


12

מניחים את העוגה בתבנית אינגליש קייק משומנת..


13

מחממים תנור ל- 180 מעלות..


14

מתפיחים חצי שעה..


15

מברישים את העוגה בביצה ומפזרים עליה סוכר גבישי..


16

אופים בתנור חצי שעה..


17

בינתיים מרתיחים בסיר קטן את הסוכר ואת המים ומסירים מהאש..


18

כשהעוגה חמה ויוצאת מהתנור מזלפים עליה את הסירופ הפושר..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים