לןגן

עוגות שמרים

מאת: אורית לוי, פורסם: 09/12/2019 | 13:22
עוגות שמרים

תקציר המתכון: לא יפסיקו להלל ולשבח את הטעם

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לסירופ

אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו לישה לשים קמח, שמרים, סוכר, חלב וביצים 5 דק' במהירות נמוכה.

  2. להוסיף את החמאה וללוש עוד כ- 2 דק'.

  3. להגביר מהירות לגבוהה וללוש עד שהבצק מתגבש לגוש.

  4. להוסיף את המלח וללוש עוד דקה.

  5. לכסות בניילון נצמד בקערה ולהעביר לתפיחה במקרר כל הלילה.

  6. לחלק את הבצק ל- 5 כדורים שווים.

  7. על משטח מקומח לרדד כל עיגול למלבן.

  8. למרוח מלית (אפשר ממרח שוקולד עם שוקולד צ'יפס, סוכר מעורבב עם קינמון, ממרח חלבה עם נטיפי שוקולד לבן)

  9. מגלגלים את המלבן לגליל סגור.

  10. בעזרת סכין חוצים את הגליל המאורך לחצי.

  11. יוצרים צמה משני הגלילים כשהחלק הפתוח עם המלית כלפי מעלה.

  12. מניחים את העוגה בתבנית אינגליש קייק משומנת.

  13. מחממים תנור ל- 180 מעלות.

  14. מתפיחים חצי שעה.

  15. מברישים את העוגה בביצה ומפזרים עליה סוכר גבישי.

  16. אופים בתנור חצי שעה.

  17. בינתיים מרתיחים בסיר קטן את הסוכר ואת המים ומסירים מהאש.

  18. כשהעוגה חמה ויוצאת מהתנור מזלפים עליה את הסירופ הפושר.