הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהכל מילה מיותרת נמס בפה 😋😋😋
1)אופן ההכנת התחתית.
מכניסים למעבד מזון את הקמח מלח קוביות חמאה ומערבלים עד לקבלת תערובת פירורית .
2)מוסיפים ביצה טרופה ממשיכים לערבל רק עד לקבלת כדור בצק.
3)משטחים את כדור הבצק לפיתה ומחלקים ל שני חלקים שווים מומלץ לשקול וכל אחד עוטפים בניילון נצמד חלק אחד מעבירים למקפיא לפעם הבאה וחלק השני.מעבירים למקרר לשעה🕐.
4) מרדדים את הבצק על נייר אפייה וקורצים עיגול בקוטר 26 ס"מ ובעובי 1/2 ס"מ. ומעבירים את הבצק לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ מרופדת בנייר אפייה ומהדקים אותו לתחתית . דוקרים במזלג ומקפיאים חצי שעה..
5)אופים את הקלתית ישר מהמקפיא בתנור שחומם מראש ל180 כ 20 דקות.
.
6)מוציאים את התבנית ומורידים את החום של התנור ל 160 מעלות ושופכים מיים רותחים בתבנית של תנור ובתחתית.
7) אופן ההכנה הבלילה של הגבינות.
בקערה גדולה טורפים גבינה לבנה וגבינת מסקרפונה,.
מוסיפים חלמונים ו-1/2 כוס מהסוכר. מנפים מעל קמח וקורנפלור וטורפים היטב לתערובת חלקה עד שאין גושים. מוסיפים שמנת מתוקה תמצית וניל וטורפים לתערובת אחידה וחלקה.
8)מקציפים חלבונים וחצי כוס סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב . .
9) מרפדים את הדפנות של התבנית בנייר אפייה ושופכים את התערובת מעל התחתית האפויה ועוטפים את התבנית במגבת רטובה ואופים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות כ שעה ורבע תמיד על טורבו .
10)מערבבים היטב את השמנות עם אבקת סוכר ויוצקים על העוגה כשהיא עדיין חמימה.
מכניסים למקרר לכמה שעות .
11)אופן ההכנת הקצפה שוקולד לבן .
שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
מוסיפים שמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה..
12)מצננים את התערובת במקרר במשך 4-5 שעות.
13)מעבירים את התערובת הקרה לתוך קערת מיקסר מוסיפים אינסטנט פודינג וניל ומקציפים עד שמתקבל קרם אחיד ויציב..
.
14)מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר לבחירתכם .
ומזלפים סביב העוגה ומשאירים קצת קרם למריחה לדפנות.
של העוגה ומפזרים שוקולד לבן מגורד סביב ליופי וגם לטעם.
בהצלחה 🤗🤗👌.