הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהעוגה תפוח בדבש כיפית, מפנקת, מהעוגות הקלות בחושות שאני הכי אוהבת עם זיגוג של דבש מעל בנדיבות.
מחממים תנור אפייה ל-170 מעלות..
במים הרותחים חולטים את שקיק התה ומניחים בצד למספר דקות.
בקערה גדולה טורפים בעזרת מטרפה ידנית את חלב הקוקוס או השמנת החמוצה, סוכר לבן, סוכר דמררה, שקית סוכר וניל, שמן, דבש וביצים עד לתערובת אחידה.
מוסיפים את תערובת התה וממשיכים לטרוף.
מוסיפים את הקמח התופח או הקמח הרגיל + 1 שקית אבקת אפייה, קינמון, גרידת הלימון, קורט מלח, קורט ציפורן טחון וממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
מקפלים בעזרת מרית את התפוחים עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את תערובת העוגה לתבנית או לתבניות האפייה, דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר ומכניסים לתנור לאפייה בתבנית מלבנית 45-50 דקות או בתבניות אינגליש קייק 35-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
מוציאים מהתנור את העוגה או העוגות ומיד מזגגים בדבש בנדיבות ואם רוצים מפזרים יפה מעל העוגה שקדים מולבנים או מפזרים אבקת סוכר וקינמון ומגישים.
טיפ....
ממליצה לאפות את העוגה יומיים לפני החג, העוגה יותר טעימה בטירוף .
העוגה נשמרת במקרר עד שבוע.
זהו מוכן! כדאי נסו, כמה דקות עבודה ויש לכם עוגה יפהפייה וטעימה לכבוד ראש השנה ולכל חגי תשרי.
בהזדמנות זו מאחלת לכולם שנה טובה ומתוקה כדבש.
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה .