אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

22,632
צפיות

עוגת פרי מנצחת של סבתא לאה

המתכון של
עוגת פרי מנצחת של סבתא לאה

עוגת פרי מנצחת, בחושה, פרווה, מושלמת, צבעונית טעימה, מהירה (5 דקות), ניתן להשתמש בכל פרי מפירות העונה.

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • להצלחת העוגה יש להשתמש בכוסות ובכפות אוניברסליות.
  • 2 תבניות אינגליש קייק משומנת היטב.
  • 3 ביצים שלמות.
  • 1 כוס סוכר (200 גרם).
  • 1 כוס שמן (200 גרם).
  • 1 כוס קמח תופח מנופה (140 גרם), או ניתן להחליף את הקמח התופח בכוס קמח רגיל (140 גרם) מנופה + 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם).
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים (120 מ"ל).
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • קורט מלח.
  • פרי מפירות העונה (שזיף, תפוח, תות, אפרסק, נקטרינה, בננה ועוד... מה שאוהבים).
  • לפיזור מעל העוגות
  • 1 כף קינמון לכל עוגה.
  • 1 כף סוכר דמררה (סוכר חום בהיר) או סוכר לבן (מה שאוהבים) לכל עוגה.
אופן ההכנה
  • 1

    מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות.


  • 2

    בקערה מערבבים את כל המרכיבים של העוגות מלבד הפרי בעזרת מיקסר ידני/סטיק עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה .


  • 3

    מחלקים את תערובת העוגה לשתי תבניות ויוצקים לתוך תבניות האינגליש קייק .


  • 4

    חותכים את הפרי לפרוסות ומפזרים בצפיפות על תערובת העוגה (ראו תמונה) .


  • 5

    מפזרים מעל קינמון, סוכר, דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר.


  • 6

    מכניסים לתנור כאמור שחומם מראש ל-180 מעלות, ואופים 30-35 דקות, העוגות מוכנות כאשר קיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש.


  • 7

    טיפים....


  • 8

    ממליצה בחום לאפות את העוגה בקמח כוסמין + 1 שקית אבקת אפייה.


  • 9

    או במקום קמח כוסמין, ממליצה בחום להשתמש לעוגה בקמח 80% מלא מנופה של רובינפלד + 1 שקית אבקת אפייה.


  • 10

    וגם ממליצה בחום להשתמש בקמח רובינפלד לחלות, לעוגות הוא בריא, יוצא מעולה, היתרון של קמח רובינפלד שטוחנים אותו על אבן ריחיים, הקמח יוצא דק לכן לא מרגישים את הכבדות של הקמח המלא.


  • 11

    אפשר להכפיל את המתכון ולעשות 4 עוגות: תפוח אחד גדול פרוס דק לעוגת תפוחים, 2-3 שזיפים / נקטרינות תלוי בגודלם פרוסים דק לעוגת שזיפים / נקטרינות, 2-3 אפרסקים תלוי בגודלם חתוכים לקוביות קטנות לעוגת אפרסקים, 2 בננות פרוסות לעוגת בננה, והרי לכם 4 עוגות בכמה דקות עבודה.


  • 12

    וגם אפשר עוגת תות, הוסיפו 3/4 כוס תות פרוס.


  • 13

    וגם אפשר עוגת מיץ, פשוט לא מוסיפים פרי .


  • 14

    וגם אפשר עוגת שוקו צ'יפס, ערבבו חצי כוס שוקולד צ'יפס עם 1 כף קמח בקערה קטנה ופזרו מעל העוגה.


  • 15

    זהו מוכן! כדאי נסו, עוגת פירות בחושה מנצחת, משגעת שבאותה מהירות שתכינו אותה... כך היא תחוסל!!!.


  • 16

    בתיאבון אז... כנסו למטבח וספרו איך היה .


1

מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות.


2

בקערה מערבבים את כל המרכיבים של העוגות מלבד הפרי בעזרת מיקסר ידני/סטיק עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה .


3

מחלקים את תערובת העוגה לשתי תבניות ויוצקים לתוך תבניות האינגליש קייק .


4

חותכים את הפרי לפרוסות ומפזרים בצפיפות על תערובת העוגה (ראו תמונה) .


5

מפזרים מעל קינמון, סוכר, דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר.


6

מכניסים לתנור כאמור שחומם מראש ל-180 מעלות, ואופים 30-35 דקות, העוגות מוכנות כאשר קיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש.


7

טיפים....


8

ממליצה בחום לאפות את העוגה בקמח כוסמין + 1 שקית אבקת אפייה.


9

או במקום קמח כוסמין, ממליצה בחום להשתמש לעוגה בקמח 80% מלא מנופה של רובינפלד + 1 שקית אבקת אפייה.


10

וגם ממליצה בחום להשתמש בקמח רובינפלד לחלות, לעוגות הוא בריא, יוצא מעולה, היתרון של קמח רובינפלד שטוחנים אותו על אבן ריחיים, הקמח יוצא דק לכן לא מרגישים את הכבדות של הקמח המלא.


11

אפשר להכפיל את המתכון ולעשות 4 עוגות: תפוח אחד גדול פרוס דק לעוגת תפוחים, 2-3 שזיפים / נקטרינות תלוי בגודלם פרוסים דק לעוגת שזיפים / נקטרינות, 2-3 אפרסקים תלוי בגודלם חתוכים לקוביות קטנות לעוגת אפרסקים, 2 בננות פרוסות לעוגת בננה, והרי לכם 4 עוגות בכמה דקות עבודה.


12

וגם אפשר עוגת תות, הוסיפו 3/4 כוס תות פרוס.


13

וגם אפשר עוגת מיץ, פשוט לא מוסיפים פרי .


14

וגם אפשר עוגת שוקו צ'יפס, ערבבו חצי כוס שוקולד צ'יפס עם 1 כף קמח בקערה קטנה ופזרו מעל העוגה.


15

זהו מוכן! כדאי נסו, עוגת פירות בחושה מנצחת, משגעת שבאותה מהירות שתכינו אותה... כך היא תחוסל!!!.


16

בתיאבון אז... כנסו למטבח וספרו איך היה .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים