אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

1,589
צפיות

עוגת שזיפים (או פירות)

המתכון של
עוגת שזיפים (או פירות)

עוגה טעימה וקלה להכנה

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • עוגת שזיפים
  • המצרכים הדרושים
  • 200 גרם חמאה
  • אחד וחצי כוסות סוכר לבן או סוכר דמררה (חום בהיר)
  • 3 ביצים
  • שתיים וחצי כוסות קמח תופח
  • 1 גביע שמנת חמוצה (ניתן להמיר לגביע לבן, אשל או יוגורט)
  • 3 כפות מיץ תפוזים או קוניאק-אני אישית משתמשת בקוניאק או ברנדי
  • 1 כפית קליפת לימון או תפוז מגוררות דק
  • קינמון, תמצית וניל איכותית
  • אגוזים קצוצים (למי שאוהב)
  • כ-חצי קילו שזיפים טריים, יפים מוצקים מסוג סנטה רוזה שטופים היטב, מגולענים וחצויים
  • (ניתן להמיר לאגסים, אפרסקים, מישמש,
  • *בעוגה שבצילום השתמשתי באגסים, אפרסקים מישמשים ושזיפים
  • את הפירות מניחים בקערה מוסיפים להם קינמון לפי הטעם (אני אישית שמה קינמון בנדיבות) ומוסיפים סוכר (כ-2 כפות). מניחים לתערובת הזו לעמוד כרבע שעה לספיגת הטעמים.
אופן ההכנה
  • 1

    1. מחממים תנור אפיה ל-180 מעלות.


  • 2

    2. משמנים תבנית אפיה מס' 26 בחמאה, מפזרים מעל מעט סוכר ומנערים כך שיכסה את התבנית.


  • 3

    3. במערבל מזון , מערבלים תחילה את הסוכר והחמאה ואחר כך מוסיפים את הביצים, שמנת חמוצה, קמח תופח, מיץ תפוזים וקליפה, מעט תמצית וניל..


  • 4

    4. את הבצק יוצקים לתבנית אפיה ומעל מניחים את הפירות .


  • 5

    5. זורים מעל הפירות כף סוכר ואגוזים, אפשר גם קינמון למי שאוהב. .


  • 6

    6. אופים כ-40-45 דקות, (בחום של 180 מעלות .


  • 7

    7. כשהעוגה מצטננת אפשר לזרות מעל אבקת סוכר לקישוט..


  • 8

    קל, מהיר וטעים. .


  • 9

    איחסון העוגה : במקרר.


  • 10

    בתיאבון !!!.


1

1. מחממים תנור אפיה ל-180 מעלות.


2

2. משמנים תבנית אפיה מס' 26 בחמאה, מפזרים מעל מעט סוכר ומנערים כך שיכסה את התבנית.


3

3. במערבל מזון , מערבלים תחילה את הסוכר והחמאה ואחר כך מוסיפים את הביצים, שמנת חמוצה, קמח תופח, מיץ תפוזים וקליפה, מעט תמצית וניל..


4

4. את הבצק יוצקים לתבנית אפיה ומעל מניחים את הפירות .


5

5. זורים מעל הפירות כף סוכר ואגוזים, אפשר גם קינמון למי שאוהב. .


6

6. אופים כ-40-45 דקות, (בחום של 180 מעלות .


7

7. כשהעוגה מצטננת אפשר לזרות מעל אבקת סוכר לקישוט..


8

קל, מהיר וטעים. .


9

איחסון העוגה : במקרר.


10

בתיאבון !!!.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים