עוגת שזיפים (או פירות)
מאת: Judy Finkelshtein, פורסם: 04/09/2018 | 18:13
תקציר המתכון:
עוגה טעימה וקלה להכנה
קטגוריה: עוגות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
המצרכים הדרושים
-
200 גרם חמאה
-
אחד וחצי כוסות סוכר לבן או סוכר דמררה (חום בהיר)
-
3 ביצים
-
שתיים וחצי כוסות קמח תופח
-
1 גביע שמנת חמוצה (ניתן להמיר לגביע לבן, אשל או יוגורט)
-
3 כפות מיץ תפוזים או קוניאק-אני אישית משתמשת בקוניאק או ברנדי
-
1 כפית קליפת לימון או תפוז מגוררות דק
-
קינמון, תמצית וניל איכותית
-
אגוזים קצוצים (למי שאוהב)
-
כ-חצי קילו שזיפים טריים, יפים מוצקים מסוג סנטה רוזה שטופים היטב, מגולענים וחצויים
-
(ניתן להמיר לאגסים, אפרסקים, מישמש,
-
*בעוגה שבצילום השתמשתי באגסים, אפרסקים מישמשים ושזיפים
-
את הפירות מניחים בקערה מוסיפים להם קינמון לפי הטעם (אני אישית שמה קינמון בנדיבות) ומוסיפים סוכר (כ-2 כפות). מניחים לתערובת הזו לעמוד כרבע שעה לספיגת הטעמים.
אופן הכנה
-
1. מחממים תנור אפיה ל-180 מעלות
-
2. משמנים תבנית אפיה מס' 26 בחמאה, מפזרים מעל מעט סוכר ומנערים כך שיכסה את התבנית
-
3. במערבל מזון , מערבלים תחילה את הסוכר והחמאה ואחר כך מוסיפים את הביצים, שמנת חמוצה, קמח תופח, מיץ תפוזים וקליפה, מעט תמצית וניל.
-
4. את הבצק יוצקים לתבנית אפיה ומעל מניחים את הפירות
-
5. זורים מעל הפירות כף סוכר ואגוזים, אפשר גם קינמון למי שאוהב.
-
6. אופים כ-40-45 דקות, (בחום של 180 מעלות
-
7. כשהעוגה מצטננת אפשר לזרות מעל אבקת סוכר לקישוט.
-
קל, מהיר וטעים.
-
איחסון העוגה : במקרר
-
בתיאבון !!!