הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהלבצק פריך.
חבילת מחמאה.
3 כוסות קמח.
1 שקית אבקת אפייה.
1 שקית סוכר וניל.
1 ביצה.
1 כוס סוכר.
למילוי שוקולד.
3/4 כוס סוכר.
1/4 כוס מים.
4 כפות קקאו.
50 גרם שוקולד מריר.
2 כפות נס קפה.
כפית תמצית וניל.
50 גר' מחמאה.
4 ביצים.
הוראות הכנה.
את כל מצרכי הבצק נלוש רק עד לקבלת כדור בצק אחיד ולא יותר..
נחלק את הבצק ל-2 חלקים 1/4 ו- 3/4. נעטוף 1/3 מהבצק בניילון נצמד ונניח במקפיא. את החלק הגדול נרדד על נייר אפייה לגודל התבנית, נניח בתבנית..
בסיר על להבה בינונית נבשל סוכר, מים, קקאו ושוקולד מריר. נוסיף נס קפה, תמצית וניל ומחמאה ונערבב היטב עד שהמחמאה נמסה לחלוטין..
נצנן את המלית היטב, רק לאחר צינון נוסיף 4 ביצים, בזו אחר זו, עד שהביצים נבלעות לחלוטין ונוצר קרם..
את הקרם שנוצר נשפוך לתבנית על גבי שכבת הבצק..
נוציא את 1/3 הבצק שהקפאנו ונגרד אותו על צידה הגס של פומפייה, מעל למלית השוקולד שבתבנית..
נחמם תנור ל-180 מעלות ונאפה את העוגה במשך חצי שעה..
נצנן את העוגה בטמפרטורת החדר, נחתוך לחיתוכיות קטנות ונגיש..