תצטרכו תבנית קפיצית 25-26 סמ
חגורת צלופן בגובה של 10 סמ
אופן ההכנה לקרייפס
לתוך קערה לסנן את הקמחים והסוכר
להוסיף את המלח לערבב
בקערה נפרדת לטרוף את הביצים
להוסיף את בלילת הביצים ולהטריף לבלילה חלקה ( זה יהיה מאוד סמיך אל דאגה)
להוסיף בזרם עדין את החמאה המומסת ולא חמה תוך הקצפה מתמדת
ואז להוסיף את החלב והקוניאק לטרוף הכל לבלילה חלקה
להעביר דרך מסננת דקה לכסות בנייר נצמד ולמקרר לשעה
על להבה בינונית גבוהה
לרסס מעט מחבת טפלון
להוסיף 1/4 כוס מן הבלילה בתנועות סיבוביות לפזר על כל התחתית
לבשל כדקה וחצי לנער טיפה את המחבת בכדי שיהיה קל לשחרר,ולהפוך לצד השני לחצי דקה
להניח על תבנית שטוחה עם נייר אפיה
להמשיך באותו אופן את שאר הבלילה כאן מניחים אחת על השניה
יצאו לכן 20 קרייפס
לעטוף בנייר ניצמד ולמקרר לשעתיים
לי לקח חצי שעה להכין אותן
להכנת הקרם מסקרפונה
לנפות את האבקת סוכר לקערה של המיקסר מחובר עם וו הפידל
להוסיף את הגבינה והיין
להקציף על מהירות נמוכה עד להתאחדות כל החומרים
להניח בצד
להניח תבנית קפיצית 26
מעל להניח דיסק מקרטון באותו קוטר של התחתית ( לקחת חתיכת קרטון ולסרטט עיגול בקוטר של התבנית ולגזור או לחתוך מסביב בעזרת סכין חדה)
זה יהיה הבסיס של העוגה שיהיה קל לשחרר מהתבנית ולהניח על צלחת הגשה
להניח דיסק של קרייפ באמצע התבנית ( יהיה לכן רווח בצדדים אך אל דאגה אנחנו נמלא במוס קפה)
מעליו למרוח 1/4 כוס מסקרפונה
להמשיך למלא באותו אופן עד לגובה התבנית
(יישארו לכן מספר קרייפס שלא תצטרכו, אז תמרחו גבינה וריבה ותנשנשו עד שהעוגה תהיה מוכנה)
לאחר שהכנתן את שכבות הקרייפס והמסקרפונה להכניס למקרר עד להכנת המוס
להכנת המוס השלב הסופי:
בסיר בינוני להוסיף את החלב והקפה על להבה בינונית נמוכה עד להמסת הקפה לא להרתיח את החלב
שהטמפ תגיע ל 85 מעלות מאוד חשוב
ואז להוסיף את הגלטין לערבב היטב במטרף להוריד מהאש ולהמשיך לערבב היטב עד להמסת הגלטין ושיתקרר מעט לטמפ חדר
לבנתיים
להקציף את החלבון עם הסוכר לקצף עמיד ולהניח בצד
להקציף את החלמונים והסוכר לקצף בהיר
*******את יכולה לחמם את החלבונים והחלמונים לא לבשל אותם ביצים לא חייבות בישול מלא מספיק חימום שיטה יעילה לחימום היא לקחת מחבת להוסיף את החלבונים והסוכר על להבה נמוכה ביותר לערבב בעדינות עד להמסת הסוכר להיזהר לא לבשל ואז אפשר להקציף לעקוב כמוכן עם החלמונים באותו אופן.
להקציף את השמנת מתוקה לקצף אוורירי 80% הקצפה
לאחר שהחלב והקפה יתקררו להוסיף את החלמונים בקיפולים עד לאיחוד החומרים
להוסיף את החלבונים ולקפל באותו אופן
בסוף לקפל את קרם השמנת
מה שיצא לכן זה קצף אוורירי וכמעט נוזלי
להוציא את התבנית עם שכבות העוגה מהמקרר
לעטף את דפנות התבנית הפנימית בחגורת הצלופן
לשפוך מעל את המוס לתת כמה הטחות על התבנית בכדי לשחרר בועות אויר ושהמוס יפוזר באופן שווה וישר מעל
להכניס למקרר ל3-7 שעות
להוציא מהמקרר לשחרר מהתבנית
להניח על צלחת הגשה
להוריד בעדינות את נייר הצלופן
לקשט עם אבקת קקאו וקישוטי שוקולד
אם רוצים לזרז את התהליך של היציבות של המוס אפשר להכניס למקפיא לכמה שעות
ולשחרר מהתבנית
בהצלחה ובתיאבון.
2
אם לא מצאתן קמח עוגה אז הרי לכן מתכון פשוט וקל והתאכסנו גם לפעם הבאה או למתכון אחר
6 כוסות קמח 12 כפות קורנפלור
לערבב את שניהם ולנפות 5-6 פעמים
בפעם האחרונה להעביר דרך מסננת וזה מוכן
תשתמשו בכמות הרצויה למתכון ואת השאר לאכסן לפעם הבאה.
3
אם רוצים להכין גבינת מסקרפונה בבית הרי לכן מתכון
5 כוסות שמנת מתוקה
7.5 כפיות מיץ לימון
בסיר בינוני להביא מעט מים לרתיחה.
מעל להניח קערה חסינה לחום להוסיף שמנת מתוקה ולערבב תמיד עד להסמכה ושהטמפרטורה תהיה 35 מעלות
( רצוי לצרוך מד חום לאפיה מאוד יעיל במטבח)
לאחר שהגיע לטמפ הרצויה להוסיף את הלימון ולהמשיך לערבב עוד כ10 דקות או עד שגב הכף קיבלה ציפוי סמיך ולא נוזלי
לקרר על משטח ל20 דקות
להעביר למסננת שעליה הנחתן תחבושת מטבח ואז לשפוך את הגבינה לכסות בניילון נצמד ולמקרר ל6-7 שעות ויש לכן גבינת מסקרפונה מעולה
להביר לקונטיינר עם אטימה.
1
תצטרכו תבנית קפיצית 25-26 סמ
חגורת צלופן בגובה של 10 סמ
אופן ההכנה לקרייפס
לתוך קערה לסנן את הקמחים והסוכר
להוסיף את המלח לערבב
בקערה נפרדת לטרוף את הביצים
להוסיף את בלילת הביצים ולהטריף לבלילה חלקה ( זה יהיה מאוד סמיך אל דאגה)
להוסיף בזרם עדין את החמאה המומסת ולא חמה תוך הקצפה מתמדת
ואז להוסיף את החלב והקוניאק לטרוף הכל לבלילה חלקה
להעביר דרך מסננת דקה לכסות בנייר נצמד ולמקרר לשעה
על להבה בינונית גבוהה
לרסס מעט מחבת טפלון
להוסיף 1/4 כוס מן הבלילה בתנועות סיבוביות לפזר על כל התחתית
לבשל כדקה וחצי לנער טיפה את המחבת בכדי שיהיה קל לשחרר,ולהפוך לצד השני לחצי דקה
להניח על תבנית שטוחה עם נייר אפיה
להמשיך באותו אופן את שאר הבלילה כאן מניחים אחת על השניה
יצאו לכן 20 קרייפס
לעטוף בנייר ניצמד ולמקרר לשעתיים
לי לקח חצי שעה להכין אותן
להכנת הקרם מסקרפונה
לנפות את האבקת סוכר לקערה של המיקסר מחובר עם וו הפידל
להוסיף את הגבינה והיין
להקציף על מהירות נמוכה עד להתאחדות כל החומרים
להניח בצד
להניח תבנית קפיצית 26
מעל להניח דיסק מקרטון באותו קוטר של התחתית ( לקחת חתיכת קרטון ולסרטט עיגול בקוטר של התבנית ולגזור או לחתוך מסביב בעזרת סכין חדה)
זה יהיה הבסיס של העוגה שיהיה קל לשחרר מהתבנית ולהניח על צלחת הגשה
להניח דיסק של קרייפ באמצע התבנית ( יהיה לכן רווח בצדדים אך אל דאגה אנחנו נמלא במוס קפה)
מעליו למרוח 1/4 כוס מסקרפונה
להמשיך למלא באותו אופן עד לגובה התבנית
(יישארו לכן מספר קרייפס שלא תצטרכו, אז תמרחו גבינה וריבה ותנשנשו עד שהעוגה תהיה מוכנה)
לאחר שהכנתן את שכבות הקרייפס והמסקרפונה להכניס למקרר עד להכנת המוס
להכנת המוס השלב הסופי:
בסיר בינוני להוסיף את החלב והקפה על להבה בינונית נמוכה עד להמסת הקפה לא להרתיח את החלב
שהטמפ תגיע ל 85 מעלות מאוד חשוב
ואז להוסיף את הגלטין לערבב היטב במטרף להוריד מהאש ולהמשיך לערבב היטב עד להמסת הגלטין ושיתקרר מעט לטמפ חדר
לבנתיים
להקציף את החלבון עם הסוכר לקצף עמיד ולהניח בצד
להקציף את החלמונים והסוכר לקצף בהיר
*******את יכולה לחמם את החלבונים והחלמונים לא לבשל אותם ביצים לא חייבות בישול מלא מספיק חימום שיטה יעילה לחימום היא לקחת מחבת להוסיף את החלבונים והסוכר על להבה נמוכה ביותר לערבב בעדינות עד להמסת הסוכר להיזהר לא לבשל ואז אפשר להקציף לעקוב כמוכן עם החלמונים באותו אופן.
להקציף את השמנת מתוקה לקצף אוורירי 80% הקצפה
לאחר שהחלב והקפה יתקררו להוסיף את החלמונים בקיפולים עד לאיחוד החומרים
להוסיף את החלבונים ולקפל באותו אופן
בסוף לקפל את קרם השמנת
מה שיצא לכן זה קצף אוורירי וכמעט נוזלי
להוציא את התבנית עם שכבות העוגה מהמקרר
לעטף את דפנות התבנית הפנימית בחגורת הצלופן
לשפוך מעל את המוס לתת כמה הטחות על התבנית בכדי לשחרר בועות אויר ושהמוס יפוזר באופן שווה וישר מעל
להכניס למקרר ל3-7 שעות
להוציא מהמקרר לשחרר מהתבנית
להניח על צלחת הגשה
להוריד בעדינות את נייר הצלופן
לקשט עם אבקת קקאו וקישוטי שוקולד
אם רוצים לזרז את התהליך של היציבות של המוס אפשר להכניס למקפיא לכמה שעות
ולשחרר מהתבנית
בהצלחה ובתיאבון.
2
אם לא מצאתן קמח עוגה אז הרי לכן מתכון פשוט וקל והתאכסנו גם לפעם הבאה או למתכון אחר
6 כוסות קמח 12 כפות קורנפלור
לערבב את שניהם ולנפות 5-6 פעמים
בפעם האחרונה להעביר דרך מסננת וזה מוכן
תשתמשו בכמות הרצויה למתכון ואת השאר לאכסן לפעם הבאה.
3
אם רוצים להכין גבינת מסקרפונה בבית הרי לכן מתכון
5 כוסות שמנת מתוקה
7.5 כפיות מיץ לימון
בסיר בינוני להביא מעט מים לרתיחה.
מעל להניח קערה חסינה לחום להוסיף שמנת מתוקה ולערבב תמיד עד להסמכה ושהטמפרטורה תהיה 35 מעלות
( רצוי לצרוך מד חום לאפיה מאוד יעיל במטבח)
לאחר שהגיע לטמפ הרצויה להוסיף את הלימון ולהמשיך לערבב עוד כ10 דקות או עד שגב הכף קיבלה ציפוי סמיך ולא נוזלי
לקרר על משטח ל20 דקות
להעביר למסננת שעליה הנחתן תחבושת מטבח ואז לשפוך את הגבינה לכסות בניילון נצמד ולמקרר ל6-7 שעות ויש לכן גבינת מסקרפונה מעולה
להביר לקונטיינר עם אטימה.