הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהעוגת סולת טעימה, נימוחה, ממכרת, ספוגה בסירופ סוכר עשיר, עוגה שלא מפסיקים ליישר, קלה להכנה (5 דקות) ערבוב ולתנור.
מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות.
מערבבים היטב את כל מרכיבי קערה היבשים (סולת, סוכר, קמח תופח, אגוזי מלך, שומשום, צימוקים, סוכר וניל, אבקת אפייה, גרדת תפוח או גרדת לימון).
מערבבים היטב בקערה נוספת את כל מרכיבי קערת הרטובים (ביצים, שמן, מיץ תפוזים, קורט מלח) .
יוצקים לקערת הרטובים את קערת היבשים ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
כאמור משמנים את התבנית, משטחים את תערובת העוגה בשכבה אחידה.
דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר ומכניסים לתנור לאפייה של 40-45 דקות עד להזהבה קלה או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש מוציאים את התבנית מהתנור (זהירות חם!!!) מקררים היטב.
לאחר שהעוגה קרה חותכים בעזרת סכין חדה וארוכה לריבועים או מעוינים (מה שאוהבים), רק אם רוצים נועצים במרכז כל ריבוע/מעוין שקד.
הכנת סירופ הדבש... בסיר קטן שמים את המים, סוכר, מי הזוהר, מיץ לימון, מביאים לרתיחה, מורידים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים 10-15 דקות עד לקבלת רוטב סמיך.
יוצקים את הסירופ החם בעזרת כף או מצקת מרק על העוגה הקרה ורק אם רוצים מפזרים יפה שומשום .
העוגה טעימה טעימה ונימוחה לאחר יום האפייה, היא סופגת את כל הטעמים.
זהו מוכן! כדאי נסו, כמה דקות עבודה ויש לכם עוגה להיט, מבטיחה לכם שלא תפסיקו ליישר.
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.