אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

17,315
צפיות

עוגת ספרא (עוגת סולת) שתמיד מצליחה של סבתא לאה

המתכון של
עוגת ספרא (עוגת סולת) שתמיד מצליחה של סבתא לאה

עוגת סולת טעימה, נימוחה, ממכרת, ספוגה בסירופ סוכר עשיר, עוגה שלא מפסיקים ליישר, קלה להכנה (5 דקות) ערבוב ולתנור.

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • להצלחת העוגה יש להשתמש בכוסות ובכפות אוניברסליות.
  • תבנית פיירקס גדולה משומנת היטב או תבנית מלבנית גדולה משומנת היטב (תבנית של התנור או מלבנית גדולה חד פעמית).
  • לסירופ הדבש
  • 2 כוסות מים (480 מ"ל).
  • 1 וחצי כוסות סוכר (300 גרם) או 2 כוסות סוכר (400 גרם) לאוהבי המתוק.
  • 2-3 טיפות תמצית מי זוהר (פריחת הדרים, רק אם רוצים, אפשר לוותר)
  • מיץ מלימון גדול סחוט טרי.
  • לקערת היבשים
  • 4 כוסות סולת (800 גרם).
  • 1 וחצי כוסות סוכר (300 גרם) או 2 כוסות סוכר (400 גרם), לאוהבי המתוק, מה שאוהבים.
  • 1 כוס קמח תופח מנופה (140 גרם).
  • 3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס.
  • 1/2 כוס שומשום.
  • 1/2 כוס צימוקים (רק אם רוצים, אפשר לוותר).
  • 2 שקית סוכר וניל (20 גרם).
  • 2 שקיות אבקת אפייה (20 גרם).
  • 1 כף גרדת תפוז מגוררת דק או 1 כף גרדת לימון מגוררת דק (מה שאוהבים).
  • לקערת הרטובים
  • 6 ביצים L.
  • 1 וחצי כוסות שמן (300 גרם).
  • 1 כוס מיץ תפוזים (240 מ"ל).
  • 1/4 כפית מלח (לא לוותר, ממש קורט כדי ל"שבור" את המתיקות).
  • רק אם רוצים לעיטור העוגה
  • 1 כוס שקדים שלמים.
  • 1/2 כרוס שומשום.
אופן ההכנה
  • 1

    מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות.


  • 2

    מערבבים היטב את כל מרכיבי קערה היבשים (סולת, סוכר, קמח תופח, אגוזי מלך, שומשום, צימוקים, סוכר וניל, אבקת אפייה, גרדת תפוח או גרדת לימון).


  • 3

    מערבבים היטב בקערה נוספת את כל מרכיבי קערת הרטובים (ביצים, שמן, מיץ תפוזים, קורט מלח) .


  • 4

    יוצקים לקערת הרטובים את קערת היבשים ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.


  • 5

    כאמור משמנים את התבנית, משטחים את תערובת העוגה בשכבה אחידה.


  • 6

    דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר ומכניסים לתנור לאפייה של 40-45 דקות עד להזהבה קלה או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש מוציאים את התבנית מהתנור (זהירות חם!!!) מקררים היטב.


  • 7

    לאחר שהעוגה קרה חותכים בעזרת סכין חדה וארוכה לריבועים או מעוינים (מה שאוהבים), רק אם רוצים נועצים במרכז כל ריבוע/מעוין שקד.


  • 8

    הכנת סירופ הדבש... בסיר קטן שמים את המים, סוכר, מי הזוהר, מיץ לימון, מביאים לרתיחה, מורידים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים 10-15 דקות עד לקבלת רוטב סמיך.


  • 9

    יוצקים את הסירופ החם בעזרת כף או מצקת מרק על העוגה הקרה ורק אם רוצים מפזרים יפה שומשום .


  • 10

    העוגה טעימה טעימה ונימוחה לאחר יום האפייה, היא סופגת את כל הטעמים.


  • 11

    זהו מוכן! כדאי נסו, כמה דקות עבודה ויש לכם עוגה להיט, מבטיחה לכם שלא תפסיקו ליישר.


  • 12

    בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.


1

מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות.


2

מערבבים היטב את כל מרכיבי קערה היבשים (סולת, סוכר, קמח תופח, אגוזי מלך, שומשום, צימוקים, סוכר וניל, אבקת אפייה, גרדת תפוח או גרדת לימון).


3

מערבבים היטב בקערה נוספת את כל מרכיבי קערת הרטובים (ביצים, שמן, מיץ תפוזים, קורט מלח) .


4

יוצקים לקערת הרטובים את קערת היבשים ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.


5

כאמור משמנים את התבנית, משטחים את תערובת העוגה בשכבה אחידה.


6

דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר ומכניסים לתנור לאפייה של 40-45 דקות עד להזהבה קלה או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש מוציאים את התבנית מהתנור (זהירות חם!!!) מקררים היטב.


7

לאחר שהעוגה קרה חותכים בעזרת סכין חדה וארוכה לריבועים או מעוינים (מה שאוהבים), רק אם רוצים נועצים במרכז כל ריבוע/מעוין שקד.


8

הכנת סירופ הדבש... בסיר קטן שמים את המים, סוכר, מי הזוהר, מיץ לימון, מביאים לרתיחה, מורידים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים 10-15 דקות עד לקבלת רוטב סמיך.


9

יוצקים את הסירופ החם בעזרת כף או מצקת מרק על העוגה הקרה ורק אם רוצים מפזרים יפה שומשום .


10

העוגה טעימה טעימה ונימוחה לאחר יום האפייה, היא סופגת את כל הטעמים.


11

זהו מוכן! כדאי נסו, כמה דקות עבודה ויש לכם עוגה להיט, מבטיחה לכם שלא תפסיקו ליישר.


12

בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.


העוגה מוכנה לאפייה
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים