אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

46,970
צפיות

עוגת שכבות מרנג קפה- נורית ג.

המתכון של
עוגת שכבות מרנג קפה- נורית ג.

<><>עוגת היהלומים שלי <><> המעויינים שלי!! מכינה אותה 40 שנים (!!) עוגת שכבות מבצק שמרים קר. טעימה ברמות עדינה ומיוחדת מוקדש לילדיי אביחי ודביר שגדלו על העוגה הזאת!

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • *אציין שמאוד קשה לעבוד עם הבצק בימי הקיץ החמים. הבצק שומני ונוטה להשבר. הדליקו מזגן בבקשה.
  • **תבנית הכי גדולה של תנור או תבנית חד פעמי הכי גדולה.
  • ♥מוקדש לילדיי אביחי ודביר שגדלו על העוגה הזאת.♥
  • לבצק: 4  כוסות קמח רגיל
  • 5 חלמונים L
  • 200 גרם  מרגרינה /חמאה אפשר חצי חצי
  • 25 גרם שמרים טריים /8  גרם שמרים יבשים (כף לא גדושה)
  • 6 כפות סוכר נורית ג.
  • 1/2 כוס  מים בערך, לא לשפוך הכל..
  • קורט מלח, תמצית וניל.
  • למלית: 5 חלבונים L
  • 1 כוס סוכר
  • 4 כפות אבקת נס קפה 
  • 3-4 כפות אינססטנד פודינג וניל
  • שוקולד צ'יפס נורית ג.
  • לקישוט: אבקת סוכר
  • תוספןת לשידרוג: ***אפשרות  להוסיף  התוספות למטה. לא חייב
  • 1 כף קקאו
  • 2 -3 כפות ממרח תמרים , קינמון.
אופן ההכנה
  • 1

    להכניס חומרי הבצק למיקסר ולערבב.  את המים להוסיף מעט לסירוגין  עד לאיחוד הבצק..


  • 2

    להוציא,  לאחד ידנית ולשמור במקרר כשעה..


  • 3

    לחמם התנור ל-180 מעלות - נורית ג..


  • 4

    בינתיים להקציף החלבונים היטב, להוסיף הסוכר בכמה פעמים. להקציף עד לקבלת קצף חזק ויציב..


  • 5

    להוסיף האינסטנד פודינג וניל כף אחר כף בעדינות..


  • 6

    להנמיך המהירות ולהוסיף בעדינות אבקת הקפה נמס כף אחר כף..


  • 7

    במידה ורציתם להוסיף.. זה הזמן להוסיף הממרח תמרים, קינמון...


  • 8

    (אני הפעם הוספתי רק אינסטנד).


  • 9

    לחלק הבצק ל-4  במידה וחם הדליקו מזגן והכניסו  הבצק למקרר והוציאו אחד אחד...


  • 10

    לרדד כל עלה לגודל התבנית. לשטח הבצק על התבנית המשומנת לסדר הבצק היטב עד הקצה.  . . - נורית ג..


  • 11

    לקחת כשליש מהמלית ולשטח על העלה הראשון שיכסה ממש את כולו בשכבה שווה..


  • 12

    לפזר שוקולד צ'יפס מעל המלית..


  • 13

    ** חשוב- כאשר מניחים עלה יש לחורר הבצק בעזרת מזלג או סכין כדי שבאפיה האויר יצא נורית ג. .


  • 14

    ולא,  העוגה תתנפח ותאבד צורה.. עם המון אויר בפנים...


  • 15

    ככה להכין את שאר השכבות ולסיים עם בצק. כמובן לחורר בצורה יפה גם למעלה..


  • 16

    להכניס לתנור ולהוריד ל175 מעלות.  לכ-40-45 דקות.  כל אחת לפי התנור שלה..


  • 17

    במידה והשחים למעלה, שימו תבנית או נייר כסף לכיסוי החלק העליון.  .


  • 18

    צננו וחיתכו. אני חתכתי למעויינים שימרו בקופסה סגורה..


  • 19

    כדאי ורצוי  לשמור גם במקרר.  לתקופה ארוכה יותר הקפיאו..


  • 20

    לפזר אבקת סוכר ולהתענג מכל ביס..


  • 21

    ב ת י א ב ו ן !!!!!.


1

להכניס חומרי הבצק למיקסר ולערבב.  את המים להוסיף מעט לסירוגין  עד לאיחוד הבצק..


2

להוציא,  לאחד ידנית ולשמור במקרר כשעה..


3

לחמם התנור ל-180 מעלות - נורית ג..


4

בינתיים להקציף החלבונים היטב, להוסיף הסוכר בכמה פעמים. להקציף עד לקבלת קצף חזק ויציב..


5

להוסיף האינסטנד פודינג וניל כף אחר כף בעדינות..


6

להנמיך המהירות ולהוסיף בעדינות אבקת הקפה נמס כף אחר כף..


7

במידה ורציתם להוסיף.. זה הזמן להוסיף הממרח תמרים, קינמון...


8

(אני הפעם הוספתי רק אינסטנד).


9

לחלק הבצק ל-4  במידה וחם הדליקו מזגן והכניסו  הבצק למקרר והוציאו אחד אחד...


10

לרדד כל עלה לגודל התבנית. לשטח הבצק על התבנית המשומנת לסדר הבצק היטב עד הקצה.  . . - נורית ג..


11

לקחת כשליש מהמלית ולשטח על העלה הראשון שיכסה ממש את כולו בשכבה שווה..


12

לפזר שוקולד צ'יפס מעל המלית..


13

** חשוב- כאשר מניחים עלה יש לחורר הבצק בעזרת מזלג או סכין כדי שבאפיה האויר יצא נורית ג. .


14

ולא,  העוגה תתנפח ותאבד צורה.. עם המון אויר בפנים...


15

ככה להכין את שאר השכבות ולסיים עם בצק. כמובן לחורר בצורה יפה גם למעלה..


16

להכניס לתנור ולהוריד ל175 מעלות.  לכ-40-45 דקות.  כל אחת לפי התנור שלה..


17

במידה והשחים למעלה, שימו תבנית או נייר כסף לכיסוי החלק העליון.  .


18

צננו וחיתכו. אני חתכתי למעויינים שימרו בקופסה סגורה..


19

כדאי ורצוי  לשמור גם במקרר.  לתקופה ארוכה יותר הקפיאו..


20

לפזר אבקת סוכר ולהתענג מכל ביס..


21

ב ת י א ב ו ן !!!!!.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים