תקציר המתכון: <><>עוגת היהלומים שלי <><> המעויינים שלי!! מכינה אותה 40 שנים (!!) עוגת שכבות מבצק שמרים קר. טעימה ברמות עדינה ומיוחדת מוקדש לילדיי אביחי ודביר שגדלו על העוגה הזאת!
קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני
להכניס חומרי הבצק למיקסר ולערבב. את המים להוסיף מעט לסירוגין עד לאיחוד הבצק.
להוציא, לאחד ידנית ולשמור במקרר כשעה.
לחמם התנור ל-180 מעלות - נורית ג.
בינתיים להקציף החלבונים היטב, להוסיף הסוכר בכמה פעמים. להקציף עד לקבלת קצף חזק ויציב.
להוסיף האינסטנד פודינג וניל כף אחר כף בעדינות.
להנמיך המהירות ולהוסיף בעדינות אבקת הקפה נמס כף אחר כף.
במידה ורציתם להוסיף.. זה הזמן להוסיף הממרח תמרים, קינמון..
(אני הפעם הוספתי רק אינסטנד)
לחלק הבצק ל-4 במידה וחם הדליקו מזגן והכניסו הבצק למקרר והוציאו אחד אחד..
לרדד כל עלה לגודל התבנית. לשטח הבצק על התבנית המשומנת לסדר הבצק היטב עד הקצה. . . - נורית ג.
לקחת כשליש מהמלית ולשטח על העלה הראשון שיכסה ממש את כולו בשכבה שווה.
לפזר שוקולד צ'יפס מעל המלית.
** חשוב- כאשר מניחים עלה יש לחורר הבצק בעזרת מזלג או סכין כדי שבאפיה האויר יצא נורית ג.
ולא, העוגה תתנפח ותאבד צורה.. עם המון אויר בפנים..
ככה להכין את שאר השכבות ולסיים עם בצק. כמובן לחורר בצורה יפה גם למעלה.
להכניס לתנור ולהוריד ל175 מעלות. לכ-40-45 דקות. כל אחת לפי התנור שלה.
במידה והשחים למעלה, שימו תבנית או נייר כסף לכיסוי החלק העליון.
צננו וחיתכו. אני חתכתי למעויינים שימרו בקופסה סגורה.
כדאי ורצוי לשמור גם במקרר. לתקופה ארוכה יותר הקפיאו.
לפזר אבקת סוכר ולהתענג מכל ביס.
ב ת י א ב ו ן !!!!!