אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

1,305
צפיות

בחושה, וניל, שוקולד או שתיהן!

המתכון של
בחושה, וניל, שוקולד או שתיהן!

עוגה בחושה קלה להכנה בשתי טעמים לבחירה.

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • לעוגה
  • 2 תבניות אינגלישקייק
  • 4 ביצים מופרדות
  • כוס ורבע סוכר
  • מיכל שמנת מתוקה או צמחית
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 70 גרם חמאה רכה או 3/4 כוס שמן
  • 1/2 2 כוסות קמח
  • שקית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית קינמון (רק אם אוהבים)
  • חופן אגוזי לוז קצוצים גס
  • 3 כפות קקאו לעוגת השוקולד
  • לזיגוג קרם שוקולד
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה או צמחית
  • 20 גרם גרם חמאה או שמן
  • 2 כפות ליקר קפה
אופן ההכנה
  • 1

    מחממים תנור לחום של 180 מעלות..


  • 2

    מקציפים חלבונים ומוסיפים באיטיות את הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצף יציב..


  • 3

    מוסיפים בתנועות קיפול את החלמונים, ולאחר מכן את כל שאר המרכיבים מלבד הקמח ואבקת האפייה..


  • 4

    לבסוף מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה במינימום עירבוב, עד שהתערובת חלקה ללא גושים..


  • 5

    יוצקים את הבלילה לתבניות האינגלישקייק המשומנות ומפזרים מעל את אגוזי הלוז..


  • 6

    אופים כ-35 דקות..


  • 7

    לעוגה כהה - מוסיפים 3 כפות קקאו איכותי לתערובת..


  • 8

    לעוגת שיש - מוסיפים למחצית מהתערובת הכללית 2 כפות קקאו משובח ויוצקים את 2 התערובות, הכהה והבהירה, לתוך התבניות לסירוגין..


  • 9

    זיגוג: מבשלים את כל המרכיבים בסיר כפול עד להמסה מוחלטת. מניחים את העוגה על גבי רשת ויוצקים מעליה את הציפוי החמים..


1

מחממים תנור לחום של 180 מעלות..


2

מקציפים חלבונים ומוסיפים באיטיות את הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצף יציב..


3

מוסיפים בתנועות קיפול את החלמונים, ולאחר מכן את כל שאר המרכיבים מלבד הקמח ואבקת האפייה..


4

לבסוף מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה במינימום עירבוב, עד שהתערובת חלקה ללא גושים..


5

יוצקים את הבלילה לתבניות האינגלישקייק המשומנות ומפזרים מעל את אגוזי הלוז..


6

אופים כ-35 דקות..


7

לעוגה כהה - מוסיפים 3 כפות קקאו איכותי לתערובת..


8

לעוגת שיש - מוסיפים למחצית מהתערובת הכללית 2 כפות קקאו משובח ויוצקים את 2 התערובות, הכהה והבהירה, לתוך התבניות לסירוגין..


9

זיגוג: מבשלים את כל המרכיבים בסיר כפול עד להמסה מוחלטת. מניחים את העוגה על גבי רשת ויוצקים מעליה את הציפוי החמים..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים