הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהטעימה, אוורירית, עסיסית, סופר מהירה שתמיד מצליחה, פשוט מכניסים למעבד מזון הכל יחד ושולחים לאפייה בתנור
מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות.
הכנת העוגה: שמים את פלחי התפוז במעבד מזון יחד עם גרדת התפוז וטוחנים למחית.
מוסיפים את הביצים, השמן, הסוכר, סוכר וניל, תמצית וניל ומעבדים 2 דקות נוספות עד לאיחוד.
מוסיפים את הקמח+אבקת האפייה או הקמח התופח והסודה לשתייה ומעבדים 2-3 דקות עד לקבלת עיסה חלקה ואחידה.
יוצקים את התערובת לתבניות/תבנית משומנת היטב, מקמחים עם כף קמח את החמוציות/צימוקים/אגוזי מלך או פיקאן ומפזרים יפה על פני העוגה (אופציה אפשר לוותר על התוספות העוגה מושלמת גם ללא התוספות, אני שמתי חמוציות).
דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר.
מכניסים לתנור האפייה ואופים 10 דקות ראשונות בטמפרטורה של 180 מעלות, לאחר 10 דקות מורידים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים כ-30 עד 35 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
הכנת הציפוי: שמים בקערה קטנה שמתאימה למיקרוגל את מיץ התפוזים והסוכר לדקה, דקה וחצי, מוציאים מהמיקרוגל, מערבבים עד לקבלת סירופ חלק, יוצקים בעזרת כף מסביב לעוגה החמה (רק אם רוצים שהעוגה תהיה קצת רטובה, אפשר לוותר).
מניחים בצד ומקררים היטב, מעבירים סכין חדה להפרדה מהדפנות ומחלצים את העוגה.
מפזרים אבקת סוכר וזוללים.
זהו מוכן! 5 דקות עבודה ויש לכם עוגה מושלמת, מנצחת, טעימה, כל אחד יכול.
אגב העוגה מתאימה לטו בשבט המתקרב .
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.