אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

2,238
צפיות

טורט אגוז לוז בשכבות של שוקולד

המתכון של
טורט אגוז לוז בשכבות של שוקולד

קינוח מטורףףףףףף הקראסט מעלף ונימוח ושילוב שכבות השוקולד פשוט עונג

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • לעוגה תצטרכו תבנית לטורטים גודל -25- 22 סמ
  • לגלייז שוקולד
  • 1/2 כוס שוקולד קצוץ גס
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • חצי כפית דבש
  • לקרם שוקולד
  • 350 גרם שוקולד מריר באחוז של 60-70 אחוז
  • או חצי 175 שוקולד מריר וחצי 175 גר שוקולד חלבי אני אישית אוהבת מריר אז לא הוספתי חלבי
  • 250 גרם שמנת מתוקה (כוס)
  • כף וחצי דבש
  • מצרכים לתחתית העוגה
  • 120 גרם חמאה ללא מלח קרה חתוכה לקוביות (חצי כוס פלוס כף נוספת)
  • 15 גרם קמח אגוז לוז או שקדים או טחון דק דק (2.5 כפות)
  • 90 גרם אבקת סוכר
  • ביצה אחת גדולה
  • 60 גרם קמח עוגה או קמח רגיל אם אין קמח עוגה
  • 180 גרם קמח רגיל
  • קורט מלח
אופן ההכנה
  • 1

    בקערת המיקסר עם וו גיטרה להכניס פנימה את החמאה .


  • 2

    ולהקציף עד רכות להוסיף פנימה קורט מלח את האגוזים ביצה וקמח העוגה או 60 גרם קמח רגיל.


  • 3

    לערבל היטב ואז להוסיף את הקמח הנותר 180 גרם.


  • 4

    לעוד ע2 דקות או עד שהכל התערבב למיקשה אחת.


  • 5

    על נייר אפייה או ניילון נצמד לקמח מעט להעביר את הבצק.


  • 6

    מעל להניח עוד ירידת ניילון נצמד או נייר אפייה ולרדד לעובי של 3 ממ להכניס למקפיא ל15 דקות שייתיצב מעט .


  • 7

    לחמם תנור ל160 מעלות (325 פרנהייט).


  • 8

    להוציא את הבצק מהמקרר .


  • 9

    לרפד את התבנית לחתוך שאריות בצורה ישרה מעל לשפת התבנית. לכסות ולהכניס למקרר לעוד כחצי שעה.


  • 10

    לא צריך לשמן את התבנית .


  • 11

    להוציא מהמקרר ובעזרת מזלג לחורר את התחתית באופן שווה .


  • 12

    לאפות 20 דקות מדף אמצעי ולהוציא מיד לקרר על רשת ולשחרר בעדינות לצלחת הגשה ולהניח בצד.


  • 13

    לבנתיים נמיס את השוקולד או במיקרוגל בהפוגות של 30 שניות או בקערה חסינה לחום מעל סיר מים (באןמארי) לדאוג שהשוקולד לא יישרף ויגיע למגע יד חמים לא חם!!!.


  • 14

    בסיר קטן להביא את הדבש והשמנת מתוקה לכמעט רתיחה עדינה כאשר מתחילים לבצבץ בועות מסביב להוריד מהאש.


  • 15

    אנחנו נוסיף 1/3 מכמות הילב מעל לשוקולד המומס ובעזרת מרית נתחיל לערבב נמרצות להמשיך להוסיף את ה1/3 השני באותו אופן ואז את ה1/3 האחרון עד למירקם חלק ומבריק.


  • 16

    לשפוך מיד מעל תחתית הטורט באופן שווה ולהניח בצד .


  • 17

    לבנתיים נכין את הגלייז:.


  • 18

    להביא את השמנת מתוקה לרתיחה עדינה יחד עם הדבש ולשפוך לכוס גדולה להוסיף את השוקולד ולתת לנוח חצי דקה לערבב נמרצות עד להטמעה ולהוסיף את התמצית וניל המרקם יהיה נוזלי .


  • 19

    לשפוך מעל לקרם השוקולד ולתת לעוגה להתייצב על השיש.


  • 20

    להגיש בטמפ חדר.


  • 21

    ראו טבלת המרה מגרמים לכוסות מצורף בתמונות.


1

בקערת המיקסר עם וו גיטרה להכניס פנימה את החמאה .


2

ולהקציף עד רכות להוסיף פנימה קורט מלח את האגוזים ביצה וקמח העוגה או 60 גרם קמח רגיל.


3

לערבל היטב ואז להוסיף את הקמח הנותר 180 גרם.


4

לעוד ע2 דקות או עד שהכל התערבב למיקשה אחת.


5

על נייר אפייה או ניילון נצמד לקמח מעט להעביר את הבצק.


6

מעל להניח עוד ירידת ניילון נצמד או נייר אפייה ולרדד לעובי של 3 ממ להכניס למקפיא ל15 דקות שייתיצב מעט .


7

לחמם תנור ל160 מעלות (325 פרנהייט).


8

להוציא את הבצק מהמקרר .


9

לרפד את התבנית לחתוך שאריות בצורה ישרה מעל לשפת התבנית. לכסות ולהכניס למקרר לעוד כחצי שעה.


10

לא צריך לשמן את התבנית .


11

להוציא מהמקרר ובעזרת מזלג לחורר את התחתית באופן שווה .


12

לאפות 20 דקות מדף אמצעי ולהוציא מיד לקרר על רשת ולשחרר בעדינות לצלחת הגשה ולהניח בצד.


13

לבנתיים נמיס את השוקולד או במיקרוגל בהפוגות של 30 שניות או בקערה חסינה לחום מעל סיר מים (באןמארי) לדאוג שהשוקולד לא יישרף ויגיע למגע יד חמים לא חם!!!.


14

בסיר קטן להביא את הדבש והשמנת מתוקה לכמעט רתיחה עדינה כאשר מתחילים לבצבץ בועות מסביב להוריד מהאש.


15

אנחנו נוסיף 1/3 מכמות הילב מעל לשוקולד המומס ובעזרת מרית נתחיל לערבב נמרצות להמשיך להוסיף את ה1/3 השני באותו אופן ואז את ה1/3 האחרון עד למירקם חלק ומבריק.


16

לשפוך מיד מעל תחתית הטורט באופן שווה ולהניח בצד .


17

לבנתיים נכין את הגלייז:.


18

להביא את השמנת מתוקה לרתיחה עדינה יחד עם הדבש ולשפוך לכוס גדולה להוסיף את השוקולד ולתת לנוח חצי דקה לערבב נמרצות עד להטמעה ולהוסיף את התמצית וניל המרקם יהיה נוזלי .


19

לשפוך מעל לקרם השוקולד ולתת לעוגה להתייצב על השיש.


20

להגיש בטמפ חדר.


21

ראו טבלת המרה מגרמים לכוסות מצורף בתמונות.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים