אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

1,193
צפיות

עוגת קפה ופקאנים

המתכון של
עוגת קפה ופקאנים

עוגה טעימה מאוד ויחד עם זאת קלה להכנה. ניתנת גם להכנה בגרסת פרווה

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • לעוגה
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 250 גרם דבש
  • 2 כפיות נס קפה
  • קורט מלח
  • 1 כפית הל טחון
  • 1/2 כוס שמן
  • כוס חלב
  • 85 מ"ל (1/3 כוס) מים
  • 2 כוסות קמח
  • 3/4 כוס אגוזי פקאן שבורים גס
  • כפית וחצי אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • אבקת סוכר להגשה
  • לקראמבל
  • 75 גרם (1/2 כוס) קמח
  • 20 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס
  • 75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר חום דמררה או סוכר לבן
אופן ההכנה
  • 1

    מחממים תנור ל-165 מעלות ומשמנים תבנית.


  • 2

    ליצירת הקראמבל - בקערה בינונית מעבדים בידיים קמח, אגוזים, חמאה וסוכר עד שמתקבלת תערובת פירורית, אם התערובת יוצאת דביקה יש להוסיף חצי כוס קמח.


  • 3

    בקערה נפרדת גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, דבש, נס קפה, מלח, הל, שמן, חלב ומים לתערובת אחידה ודלילה.


  • 4

    מוסיפים קמח, אגוזים טחונים, אבקת אפייה וסודה לשתייה וטורפים רק עד שהתערובת אחידה.


  • 5

    יוצקים את הבלילה לתוך תבנית.


  • 6

    מפזרים מעל הבלילה את הקראמבל.


  • 7

    אופים במשך 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא עם פירורים לחים.


  • 8

    מפזרים אבקת סוכר ומגישים.


1

מחממים תנור ל-165 מעלות ומשמנים תבנית.


2

ליצירת הקראמבל - בקערה בינונית מעבדים בידיים קמח, אגוזים, חמאה וסוכר עד שמתקבלת תערובת פירורית, אם התערובת יוצאת דביקה יש להוסיף חצי כוס קמח.


3

בקערה נפרדת גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, דבש, נס קפה, מלח, הל, שמן, חלב ומים לתערובת אחידה ודלילה.


4

מוסיפים קמח, אגוזים טחונים, אבקת אפייה וסודה לשתייה וטורפים רק עד שהתערובת אחידה.


5

יוצקים את הבלילה לתוך תבנית.


6

מפזרים מעל הבלילה את הקראמבל.


7

אופים במשך 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא עם פירורים לחים.


8

מפזרים אבקת סוכר ומגישים.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים