אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

6,421
צפיות

עוגת מייפל-תפוז ממכרת של סבתא לאה

המתכון של
עוגת מייפל-תפוז ממכרת של סבתא לאה

מושלמת, מפנקת, בחושה, טעימה, קערה, מטרפה ולתנור, מבטיחה שעוד לא תספיקו לקרוא את המתכון העוגה תהיה בתנור אז... קדימה למטבח.

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • להצלחת העוגה יש להשתמש בכוסות ובכפות אוניברסליות.
  • תבנית עגולה 24 או 2 תבניות אינגליש קייק.
  • לזילוף העוגה
  • סירופ מייפל.
  • לעוגה
  • 4 ביצים L.
  • 1/2 כוס שמן (100 גרם).
  • 3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (180 מ"ל ממליצה להשתמש במיץ תפוזים טרי ולא ממשקה ממותק).
  • גרדה מתפוז אחד מגוררת דק.
  • 2 כפות סירופ מייפל.
  • 3/4 כוס סוכר (150 גרם).
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם).
  • 1 + 3/4 כוסות קמח תופח מנופה (245 גרם) או 1 + 3/4 כוס קמח רגיל מנופה + שקית אבקת אפייה (10 גרם).
  • 1 כפית שטוחה (מחוקה) אבקת סודה לשתייה.
  • 1 כף סוכר דמררה (סוכר בהיר).
  • לקישוט העוגה
  • פקאן סיני, אגוזי מלך (כל אחד מה שהוא אוהב).
אופן ההכנה
  • 1

    בקערה גדולה לערבב בעזרת מטרפה ידנית את הביצים, השמן, מיץ התפוזים, גרדת התפוז, סירופ המייפל עד לקבלת תערובת חלקה.


  • 2

    להוסיף את הסוכר, סוכר וניל ולערבב לעוד דקה נוספת.


  • 3

    להוסיף את הקמח ואבקת הסודה לשתייה ולערבב עד לאיחוד.


  • 4

    לחמם תנור אפייה ל-180 מעלות.


  • 5

    לשמן תבנית/תבניות היטב.


  • 6

    ליצוק לתוך התבנית/תבניות האפייה את תערובת העוגה, לדפוק על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת בועות האוויר.


  • 7

    לקשט יפה עם פקאנים/ אגוזי מלך, לפזר מעל סוכר חום בהיר (דמררה), להכניס לתנור ולאפות 35-40 דקות (ממליצה לאחר 35 דקות לבדוק בעזרת קיסם אם העוגה מוכנה, אם הקיסם רטוב העוגה לא מוכנה, יש לאפות עוד 5 דקות בתנור).


  • 8

    שהעוגה יוצאת מהתנור ובעודה חמה, חוררו אותה בעזרת קיסם לאורכה ורוחבה בזהירות, יוצקים מעל סירופ מייפל, רצוי שסירופ המייפל יצפה את כל השכבה העליונה של העוגה.


  • 9

    כדאי אחלה עוגה בכלום עבודה.


  • 10

    בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.


1

בקערה גדולה לערבב בעזרת מטרפה ידנית את הביצים, השמן, מיץ התפוזים, גרדת התפוז, סירופ המייפל עד לקבלת תערובת חלקה.


2

להוסיף את הסוכר, סוכר וניל ולערבב לעוד דקה נוספת.


3

להוסיף את הקמח ואבקת הסודה לשתייה ולערבב עד לאיחוד.


4

לחמם תנור אפייה ל-180 מעלות.


5

לשמן תבנית/תבניות היטב.


6

ליצוק לתוך התבנית/תבניות האפייה את תערובת העוגה, לדפוק על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת בועות האוויר.


7

לקשט יפה עם פקאנים/ אגוזי מלך, לפזר מעל סוכר חום בהיר (דמררה), להכניס לתנור ולאפות 35-40 דקות (ממליצה לאחר 35 דקות לבדוק בעזרת קיסם אם העוגה מוכנה, אם הקיסם רטוב העוגה לא מוכנה, יש לאפות עוד 5 דקות בתנור).


8

שהעוגה יוצאת מהתנור ובעודה חמה, חוררו אותה בעזרת קיסם לאורכה ורוחבה בזהירות, יוצקים מעל סירופ מייפל, רצוי שסירופ המייפל יצפה את כל השכבה העליונה של העוגה.


9

כדאי אחלה עוגה בכלום עבודה.


10

בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים