הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהללקק ת'אצבעות, מלכת עוגות הגבינה, קלאסית כמו בקונדיטוריות בניו יורק, מושלמת, פריכה, קרמית, קלה להכנה והתוצאה וואו!!! בונוס גם אנשים שרגישים לגלוטן יכולים להשתתף בחגיגה.
להצלחת העוגה חשוב שכל מרכיבי הגבינה יהיו בטמפרטורת החדר, הוציאו מהמקרר שעה, שעתיים מראש.
הכנת בסיס העוגה...
מרסקים את הביסקוויטים יחד עם הפקאנים במעבד מזון או עם מערוך לפירורים דקים, מוסיפים את החמאה המומסת, המלח ומערבבים עד לקבלת מרקם חולי.
משמנים היטב את תבנית האפייה, מעבירים את תערובת הפתיבר לתבנית, מהדקים, ומשטחים באופן אחיד תוך יצירת שוליים, מעבירים את התבנית לתא ההקפאה/למקרר למשך זמן הכנת מילוי העוגה.
הכנת מילוי העוגה.. .
שמים בתוך קערת המיקסר או קערה גדולה את גבינות השמנת, שמנת חמוצה, גבינת המסקרפונה או גבינת הריקוטה פרסקה ומערבבים בעזרת וו גיטרה או מטרפה ידנית במהירות נמוכה, עד לאיחוד הגבינות.
מוסיפים את הסוכר, סוכר וניל וממשיכים לערבב, מוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך כדי ערבוב ולאחר את הקורנפלור או קמח תפוחי אדמה וממשיכים לערבב עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה, מוציאים את התבנית מהמקפיא או מהמקרר, יוצקים את הבלילה לתבנית בסיס הפתיבר, דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת בועות אוויר.
מחממים תנור אפייה ל-200 מעלות.
מכניסים לתחתנית התנור תבנית עם מים רותחים, מכניסים את העוגה לשלב האמצעי לאפייה של 10 דקות, לאחר 10 דקות אפייה, להוריד את חום התנור ל-150 מעלות ולאפות כשעה עד ששולי העוגה יציבים ומרכז העוגה עדיין רוטט מעט.
מכבים תנור, משאירים את העוגה בתוך התנור להתקרר ולא פותחים את דלת התנור למשך שעה מכיבוי התנור.
מקררים היטב, מכסים בניילון נצמד/נייר כסף, ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות לפני הגשת העוגה.
הכנת ציפוי העוגה.. .
ישנן המון אופציות לציפוי העוגה, אני הכי אוהבת להגיש אותה כמו שהיא, בתוספת של רוטב אוכמניות/תותים/פטל ועוד...
ניתן לצפות את העוגה בשכבה דקה של שמנת חמוצה מעורבבת עם סוכר/סוכר וניל.
ניתן לצפות את העוגה בגנאש שוקולד לבן, פשוט להמיס במיקרוגל בפולסים של 20-30 שניות, שמנת מתוקה + 2 חפיסות שוקולד לבן לתערובת חלקה ולמרוח בשכבה אחידה .
זהו מוכן! כדאי ממליצה להשקיע, העוגה טעימה, רכה, בעלת מרקם קטיפתי עשיר וגם יפהפייה, כל אחד יכול, כלום עבודה.
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.