אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 5 ביצים
  • כוס סוכר
  • חצי כוס שמן
  • 1 סוכר וניל
  • 1/2 כוס מיץ לימון 1/2 כוס מים לערבב ביחד
  • שקית אבקת אפיה
  • 2 כוסות קמח מנופה
אופן ההכנה
  • 1

    בקערת מיקסר שמים את החלבונים ומקציפים כמה דקות מוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף לקצף יציב..


  • 2

    בקערה נוספת מקציפים את החלמונים עם חצי כוס סוכר, מוסיפים את סוכר הוניל והשמן וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת בהירה וסמיכה..


  • 3

    בקערה מנפים את הקמח עם אבקת אפיה, מוסיפים לתערובת החלמונים פעם קמח עם אבקת אפיה לסירוגין עם מיץ הלימון המעורב עם המים ומערבבים לתערובת אחידה..


  • 4

    מוסיפים את קצף החלבונים אל תערובת החלמונים בתנועות קיפול..


  • 5

    מחממים תנור לחום 170 מעלות. משמנים תבנית אפיה (תבנית מס' 26)ושופכים לתוכה את תערובת העוגה ואופים בתנור בערך 30-40 דקות או עד שקיסם עץ הננעץ בתוכה יוצא יבש. אם רוצים אפשר לפזר אבקת סוכר מעל. עוגה קלה טעימה ואוורירית והטעם של הלימון משגע....


  • 6

    נ.ב. לכל הכמויות אני משתמשת בכוס מדידה במידה ואין כוס מדידה אפשר להשתמש בכוס חד פעמי חמה..


1

בקערת מיקסר שמים את החלבונים ומקציפים כמה דקות מוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף לקצף יציב..


2

בקערה נוספת מקציפים את החלמונים עם חצי כוס סוכר, מוסיפים את סוכר הוניל והשמן וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת בהירה וסמיכה..


3

בקערה מנפים את הקמח עם אבקת אפיה, מוסיפים לתערובת החלמונים פעם קמח עם אבקת אפיה לסירוגין עם מיץ הלימון המעורב עם המים ומערבבים לתערובת אחידה..


4

מוסיפים את קצף החלבונים אל תערובת החלמונים בתנועות קיפול..


5

מחממים תנור לחום 170 מעלות. משמנים תבנית אפיה (תבנית מס' 26)ושופכים לתוכה את תערובת העוגה ואופים בתנור בערך 30-40 דקות או עד שקיסם עץ הננעץ בתוכה יוצא יבש. אם רוצים אפשר לפזר אבקת סוכר מעל. עוגה קלה טעימה ואוורירית והטעם של הלימון משגע....


6

נ.ב. לכל הכמויות אני משתמשת בכוס מדידה במידה ואין כוס מדידה אפשר להשתמש בכוס חד פעמי חמה..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים