לןגן

טורט לימון

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 11/02/2017 | 20:53
טורט לימון

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר שמים את החלבונים ומקציפים כמה דקות מוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף לקצף יציב.

  2. בקערה נוספת מקציפים את החלמונים עם חצי כוס סוכר, מוסיפים את סוכר הוניל והשמן וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת בהירה וסמיכה.

  3. בקערה מנפים את הקמח עם אבקת אפיה, מוסיפים לתערובת החלמונים פעם קמח עם אבקת אפיה לסירוגין עם מיץ הלימון המעורב עם המים ומערבבים לתערובת אחידה.

  4. מוסיפים את קצף החלבונים אל תערובת החלמונים בתנועות קיפול.

  5. מחממים תנור לחום 170 מעלות. משמנים תבנית אפיה (תבנית מס' 26)ושופכים לתוכה את תערובת העוגה ואופים בתנור בערך 30-40 דקות או עד שקיסם עץ הננעץ בתוכה יוצא יבש. אם רוצים אפשר לפזר אבקת סוכר מעל. עוגה קלה טעימה ואוורירית והטעם של הלימון משגע...

  6. נ.ב. לכל הכמויות אני משתמשת בכוס מדידה במידה ואין כוס מדידה אפשר להשתמש בכוס חד פעמי חמה.