ספר מתכוני עוגות יום הולדת
- קטגוריהעוגות
- כשרותכשר חלבי
- דרגת קושיבינוני
- כשרות: כשר חלבי
- דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
-
-
-
-
-
-
מחמאה או חמאה של 200 גרם.רכה
-
-
-
2.5 עד 3 כוסות מים פושרים כוס מידה.
-
או כמה שהקמח סופח..הכוס היא כוס מידה.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
את חומרי הפרג לבשל תוך כדי עירבוב 5 דקות על להבה נמוכה
-
-
חצי קילו גבינה כחושה טוב טעם או כנען
-
-
-
-
-
-
-
מי שרוצה יכולה לקנות במעדניה של הסופר גבינה עם צמוקים מוכנה..
-
אופן ההכנה
-
1
ללוש את הבצק 10 דקות לבצק רך שנדבק קצת לקערה..להוציא למשטח עבודה ללוש קצת ביד לכדרר לכדור יפה לשמן מעט לשים בקערה לכסות עם נילון ושמיכה...
-
2
לתת התפחה עד הכפלת הנפח ..בחורף ההתפחה מאוד איטית יכולה לקחת שעה וחצי ויותר..להוריד אויר ועוד התפחה עד הכפלת הנפח...
-
3
לחלק ל5 חלקים שווים...
-
4
לרדד למלבן לשים מילוי לגלגל...
-
5
להתפיח חצי שעה...
-
6
למרוח ביצה שמהולה במים וכפית סוכר...
-
7
תנור שחומם מראש עד הזהבה...
-
8
סירופ..
-
9
לבשל כוס סוכר כוס מים ומיץ מחצי לימוו עד הסמכה...לצנן...
-
10
כשהעוגות יוצאות חמות להבריש בסירופ קר...
1
ללוש את הבצק 10 דקות לבצק רך שנדבק קצת לקערה..להוציא למשטח עבודה ללוש קצת ביד לכדרר לכדור יפה לשמן מעט לשים בקערה לכסות עם נילון ושמיכה...
2
לתת התפחה עד הכפלת הנפח ..בחורף ההתפחה מאוד איטית יכולה לקחת שעה וחצי ויותר..להוריד אויר ועוד התפחה עד הכפלת הנפח...
3
לחלק ל5 חלקים שווים...
4
לרדד למלבן לשים מילוי לגלגל...
5
להתפיח חצי שעה...
6
למרוח ביצה שמהולה במים וכפית סוכר...
7
תנור שחומם מראש עד הזהבה...
8
סירופ..
9
לבשל כוס סוכר כוס מים ומיץ מחצי לימוו עד הסמכה...לצנן...
10
כשהעוגות יוצאות חמות להבריש בסירופ קר...
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים