נתחיל בהכנת הגנאש. שוברים את השוקולד לחתיכות ומניחים בקערה. מחממים שמנת מתוקה במיקרוגל (לא מרתיחים), שופכים על השוקולד ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מקררים את תערובת הגנאש למשך 3 שעות במקפיא או לילה במקרר..
2
להכנת הקלתית: במיקסר מעבדים חמאה ואבקת סוכר לתערובת קרמית - יש להשתמש בוו גיטרה. מוסיפים את הביצה יחד עם רבע מכמות הקמח ומעבדים לבלילה חלקה. מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים עד לקבלת בצק, שימו לב עיבוד יתר פוגע במרקם!! מאחדים בידיים ועוטפים בניילון נצמד. מצננים שעה במקפיא עד שהבצק קר וקשה..
3
לאחר שעה במקפיא נפעיל את התנור על 180 מעלות ונוציא את הבצק שלנו מהמקפיא. מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעיגול גדול במעט מקוטר התבנית. נעזרים בנייר כדי להפוך את הבצק על התבנית. מסירים את הנייר ומהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות. דוקרים במזלג למניעת התנפחות ומכניסים לתנור לאפייה של 20 דקות. טיפ - בשביל למנוע התנפחות מומלץ בנוסף לחירור הבצק לשים גם במרכז הבצק נייר אפייה מקופל ועליו שועית או אורז למניעת התנפחות :).
4
לאחר שהבצק מוכן נוציא אותו מהתנור ונקרר אותו וביניתיים נוציא את הגנאש שוקולד מהמקפיא ונקציף לקצף יציב. לאחר שהקצף יציב מורחים את הקצף על בסיס הבצק.
5
לקישוט מפזרים מטבעות שוקולד לבן וחלב מעל העוגה ומגישים :).
1
נתחיל בהכנת הגנאש. שוברים את השוקולד לחתיכות ומניחים בקערה. מחממים שמנת מתוקה במיקרוגל (לא מרתיחים), שופכים על השוקולד ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מקררים את תערובת הגנאש למשך 3 שעות במקפיא או לילה במקרר..
2
להכנת הקלתית: במיקסר מעבדים חמאה ואבקת סוכר לתערובת קרמית - יש להשתמש בוו גיטרה. מוסיפים את הביצה יחד עם רבע מכמות הקמח ומעבדים לבלילה חלקה. מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים עד לקבלת בצק, שימו לב עיבוד יתר פוגע במרקם!! מאחדים בידיים ועוטפים בניילון נצמד. מצננים שעה במקפיא עד שהבצק קר וקשה..
3
לאחר שעה במקפיא נפעיל את התנור על 180 מעלות ונוציא את הבצק שלנו מהמקפיא. מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעיגול גדול במעט מקוטר התבנית. נעזרים בנייר כדי להפוך את הבצק על התבנית. מסירים את הנייר ומהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות. דוקרים במזלג למניעת התנפחות ומכניסים לתנור לאפייה של 20 דקות. טיפ - בשביל למנוע התנפחות מומלץ בנוסף לחירור הבצק לשים גם במרכז הבצק נייר אפייה מקופל ועליו שועית או אורז למניעת התנפחות :).
4
לאחר שהבצק מוכן נוציא אותו מהתנור ונקרר אותו וביניתיים נוציא את הגנאש שוקולד מהמקפיא ונקציף לקצף יציב. לאחר שהקצף יציב מורחים את הקצף על בסיס הבצק.
5
לקישוט מפזרים מטבעות שוקולד לבן וחלב מעל העוגה ומגישים :).