הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהעוגה מרשימה במיוחד , פשוטה להכנה וגורפת מחמאות . שווה את העבודה !!
אפיית עוגת השוקולד : .
מחממים תנור ל180 מעלות .
משמנים 2 תבניות בקוטר 22-26 (אני מעדיפה לשמן את התבניות ולרפד בעזרת נייר אפיה ע"י גזירת הנייר לפי גודל התבנית והדבקה בעזרת השמן לתבנית , העוגה נשלפת בקלות רבה יותר).
נשים בכוס למשך 10 ד'ק את החלב ביחד עם החומץ ונערבב..
מקציפים את הביצים , הסוכר הקקאו המים השמן והחלב למשך דקה עד לאיחוד ..
הוספת הקמח אבקת האפייה וסודה לשתייה תוך עירבוב , הקצפה לעוד דקה נוספת..
מזיגת התערובת לתבניות ..
בעזרת מגרדת לגרד את השוקולד מעל התבניות עם הבלילה ..
אפייה ל40-50 ד'ק עד שהעוגות יציבות , קיסם יוצא עם פירורים ולא נוזל ..
מצננים עד לטמפ' החדר והכנסה למקרר ל10 ד'ק נוספות ..
בזמן הצינון הכנת המלית :.
נקציף את מרכיבי המלית עד לקצפת יציבה ולבנה ..
הרכבת העוגה : .
את העוגות המצוננים נוציא בעדינות מהתבניות ונחצה באמצע כך שיתקבל בסה"כ 4 עוגות ..
נכין את התערובת להרטבה העוגה ע"י עירבוב המים החמים עם תמצית הוניל וכף הסוכר. נערבב עד להמסה מוחלטת של הסוכר..
בעוד התערובת חמה נרטיב כל אחת מחצי העוגות בעזרת כפית , נשים כפית ונראה כי נספג . נרטיב לפי המידה הרצויה . אני אוהבת שהעוגה יבשה יותר ולכן אשתמש בערך ב5 כפיות לכל חצי עוגה ..
נציב עוגה אחת רטובה על משטח , נכסה בקצפת ומעל נציב עוד עוגה רטובה וכך הלאה . .
שהעוגה כבר עומדת יציבה נכסה את כולה בקצפת . .
קישוט העוגה : .
ניקח נייר אפייה , .
נמיס שוקולד במיקרוגל למשך דקה ונערבב . ניתן לחמם דקה נוספת עד להמסה מלאה. להיזהר לא לחמם יותר מידי כדי שהשוקולד לא ישרף . .
נכניס לשקית זילוף ונקשקש על נייר האפייה בצורה הרצויה ..
נחכה על השיש שיתקרר ונכניס למקפיא למשך 10 דקות . .
נציב את השוקולד על העוגה ונפזר את הדובדבנים מסביב כפי שנראה בתמונה ..
בעזרת קולפן נקלף את השוקלד ונציב במרכז המעגל שנוצר ..
נקרר לילה , בתאבון :).