תקציר המתכון: עוגה מרשימה במיוחד , פשוטה להכנה וגורפת מחמאות . שווה את העבודה !!
קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני
אפיית עוגת השוקולד :
מחממים תנור ל180 מעלות
משמנים 2 תבניות בקוטר 22-26 (אני מעדיפה לשמן את התבניות ולרפד בעזרת נייר אפיה ע"י גזירת הנייר לפי גודל התבנית והדבקה בעזרת השמן לתבנית , העוגה נשלפת בקלות רבה יותר)
נשים בכוס למשך 10 ד'ק את החלב ביחד עם החומץ ונערבב.
מקציפים את הביצים , הסוכר הקקאו המים השמן והחלב למשך דקה עד לאיחוד .
הוספת הקמח אבקת האפייה וסודה לשתייה תוך עירבוב , הקצפה לעוד דקה נוספת.
מזיגת התערובת לתבניות .
בעזרת מגרדת לגרד את השוקולד מעל התבניות עם הבלילה .
אפייה ל40-50 ד'ק עד שהעוגות יציבות , קיסם יוצא עם פירורים ולא נוזל .
מצננים עד לטמפ' החדר והכנסה למקרר ל10 ד'ק נוספות .
בזמן הצינון הכנת המלית :
נקציף את מרכיבי המלית עד לקצפת יציבה ולבנה .
הרכבת העוגה :
את העוגות המצוננים נוציא בעדינות מהתבניות ונחצה באמצע כך שיתקבל בסה"כ 4 עוגות .
נכין את התערובת להרטבה העוגה ע"י עירבוב המים החמים עם תמצית הוניל וכף הסוכר. נערבב עד להמסה מוחלטת של הסוכר.
בעוד התערובת חמה נרטיב כל אחת מחצי העוגות בעזרת כפית , נשים כפית ונראה כי נספג . נרטיב לפי המידה הרצויה . אני אוהבת שהעוגה יבשה יותר ולכן אשתמש בערך ב5 כפיות לכל חצי עוגה .
נציב עוגה אחת רטובה על משטח , נכסה בקצפת ומעל נציב עוד עוגה רטובה וכך הלאה .
שהעוגה כבר עומדת יציבה נכסה את כולה בקצפת .
קישוט העוגה :
ניקח נייר אפייה ,
נמיס שוקולד במיקרוגל למשך דקה ונערבב . ניתן לחמם דקה נוספת עד להמסה מלאה. להיזהר לא לחמם יותר מידי כדי שהשוקולד לא ישרף .
נכניס לשקית זילוף ונקשקש על נייר האפייה בצורה הרצויה .
נחכה על השיש שיתקרר ונכניס למקפיא למשך 10 דקות .
נציב את השוקולד על העוגה ונפזר את הדובדבנים מסביב כפי שנראה בתמונה .
בעזרת קולפן נקלף את השוקלד ונציב במרכז המעגל שנוצר .
נקרר לילה , בתאבון :)