אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני מרקים

3,840
צפיות

מרק ירקות עשיר

המתכון של
מרק ירקות עשיר

מרק ירקות טעים, מחמם ומנחם ביום חורף קר, בערב שבת ובכל הזדמנות.

  • קטגוריהמרקים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 2 גזר
  • שורש סלרי
  • 4 גבעולי סלרי עם העלים
  • דלעת ללא קליפה חתוכה לקוביות ( כ250 גרם)
  • 2 קישואים
  • 2 תפוחי אדמה
  • בטטה אחת
  • 1 קולורבי
  • 2 בצלים
  • חופן פטרוזיליה או כוסברה או שמיר או שלושתם
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כורכום
  • כף שמן זית
  • 2 עצמות מח( אם רוצים מרק פרווה מוותרים על העצמות)
אופן ההכנה
  • 0

    קוצצים את הבצל ומטגנים אותו עד לשקיפות. מוסיפים מעט מאוד מים כדי שלא יישרף. מוסיפים פנימה את הכורכום ואת הירקות שטופים וחתוכים לקוביות.את גבעולי הסלרי והעלים ממלאים מים בגובה הירקות . .


  • 1

    מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה. מתבלים בפלפל ובמלח. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה עד לבישול מלא של הירקות. .


  • 2

    לקראת סיום הבישול מוסיפים את הירק הקצוץ דק ומבשלים כ10 דקות נוספות. בתאבון ובהצלחה 🙏❤️ מדי.


0

קוצצים את הבצל ומטגנים אותו עד לשקיפות. מוסיפים מעט מאוד מים כדי שלא יישרף. מוסיפים פנימה את הכורכום ואת הירקות שטופים וחתוכים לקוביות.את גבעולי הסלרי והעלים ממלאים מים בגובה הירקות . .


1

מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה. מתבלים בפלפל ובמלח. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה עד לבישול מלא של הירקות. .


2

לקראת סיום הבישול מוסיפים את הירק הקצוץ דק ומבשלים כ10 דקות נוספות. בתאבון ובהצלחה 🙏❤️ מדי.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים