1/2 קילוגרם בורגול מושרה במים (אפשרי במשך הלילה או שעתיים)
1 כוס סולת
1 כפית מלח
רכיבים למילוי הקובה
1/2 קילוגרם בשר טחון
2 יחידות בצל קצוץ
1 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
2 כפיות בהרט של קובה
1 כפית מלח
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
1
הכנת הרוטב: לשים את הסלק המגורר בסיר להוסיף שמן, מלח לימון, סוכר ולבשל על אש בינונית בערך 15-20 דקות, מידי פעם לבחוש.
להוסיף מים ובהרט של קובה לאחר אידוי הסלק, לבחוש לבדוק ולשפר טעמים..
2
הכנת מעטפת הקובה: לאחר שהבורגול הושרה במים, לסנן להוסיף את הסולת בשלבים, עד לקבלת בצק גמיש לא קשה מידי ולא רך מידי. אם צריך אפשר להוסיף עוד סולת..
3
הכנת המילוי: לערבב את הבשר עם התבלינים, לתת לנוח למשך חצי שעה כדי הטעמים יספגו.
לקחת פיסת בצק בגודל כדור פינג פונג לשטח על היד, לקחת מעט מהמילוי ולמלא את הבצק, לסגור את הבצק כמו כדור פינג פונג.
להכין את כל הקובות.
להרתיח את המרק ולהוסיף את הקובות לאט, לתת רתיחה ולהנמיך את האש.
לערבב בעדינות כדי שהקובות לא יתפרקו, לבשל בערך כ-20 דקות.
לכבות את הגז ולקרר.
לאכול עם אורז לבן.
בהצלחה רבה רינה.
1
הכנת הרוטב: לשים את הסלק המגורר בסיר להוסיף שמן, מלח לימון, סוכר ולבשל על אש בינונית בערך 15-20 דקות, מידי פעם לבחוש.
להוסיף מים ובהרט של קובה לאחר אידוי הסלק, לבחוש לבדוק ולשפר טעמים..
2
הכנת מעטפת הקובה: לאחר שהבורגול הושרה במים, לסנן להוסיף את הסולת בשלבים, עד לקבלת בצק גמיש לא קשה מידי ולא רך מידי. אם צריך אפשר להוסיף עוד סולת..
3
הכנת המילוי: לערבב את הבשר עם התבלינים, לתת לנוח למשך חצי שעה כדי הטעמים יספגו.
לקחת פיסת בצק בגודל כדור פינג פונג לשטח על היד, לקחת מעט מהמילוי ולמלא את הבצק, לסגור את הבצק כמו כדור פינג פונג.
להכין את כל הקובות.
להרתיח את המרק ולהוסיף את הקובות לאט, לתת רתיחה ולהנמיך את האש.
לערבב בעדינות כדי שהקובות לא יתפרקו, לבשל בערך כ-20 דקות.
לכבות את הגז ולקרר.
לאכול עם אורז לבן.
בהצלחה רבה רינה.