לןגן

קובה עם סלק אדום

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 03/12/2015 | 15:52
קובה עם סלק אדום

תקציר המתכון: קובה מבושלת ברוטב של סלק אדום חמוץ מתוק

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 1 שעות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

רכיבים למרק

רכיבים למעטפת הקובה

רכיבים למילוי הקובה

אופן הכנה

  1. הכנת הרוטב: לשים את הסלק המגורר בסיר להוסיף שמן, מלח לימון, סוכר ולבשל על אש בינונית בערך 15-20 דקות, מידי פעם לבחוש. להוסיף מים ובהרט של קובה לאחר אידוי הסלק, לבחוש לבדוק ולשפר טעמים.

  2. הכנת מעטפת הקובה: לאחר שהבורגול הושרה במים, לסנן להוסיף את הסולת בשלבים, עד לקבלת בצק גמיש לא קשה מידי ולא רך מידי. אם צריך אפשר להוסיף עוד סולת.

  3. הכנת המילוי: לערבב את הבשר עם התבלינים, לתת לנוח למשך חצי שעה כדי הטעמים יספגו. לקחת פיסת בצק בגודל כדור פינג פונג לשטח על היד, לקחת מעט מהמילוי ולמלא את הבצק, לסגור את הבצק כמו כדור פינג פונג. להכין את כל הקובות. להרתיח את המרק ולהוסיף את הקובות לאט, לתת רתיחה ולהנמיך את האש. לערבב בעדינות כדי שהקובות לא יתפרקו, לבשל בערך כ-20 דקות. לכבות את הגז ולקרר. לאכול עם אורז לבן. בהצלחה רבה רינה