אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני תבשילים

1,684
צפיות

תבשיל פרגיות, פתיתים וגמבה

המתכון של
תבשיל פרגיות, פתיתים וגמבה

הכל בסיר אחד, קל וטעיםםםם!

  • קטגוריהתבשילים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 5 יחידות פרגיות - חתוכות לקוביות
  • 2 כוסות פתיתים
  • 2.5 כוסות מים
  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 גמבות - חתוכות לקוביות גסות
  • כף סילאן
  • מל"פ
  • כפית גדושה פפריקה מתוקה
  • אפשר להוסיף תבלינים לפי הטעם
אופן ההכנה
  • 1

    בסיר סוטאז' לטגן את הפרגיות היטב ב-2 כפות שמן, להוסיף מעט מלח ופלפל שחור גרוס. כשמתקבל צבע זהוב ויפה להוציא לצלחת.


  • 2

    ב- כפות שמן נוספות לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את הגמבה ולטגן במשך כדקה.


  • 3

    להוסיף את הפרגיות, הפתיתים והסילאן ולטגן כחצי דקה תוך כדי ערבוב, עד שהפתיתים יהיו משומנים מכל הכיוונים.


  • 4

    להוסיף את המים, מל"פ ופפריקה (ואם בא לכם תבלינים נוספים) **המים צריכים להגיע עד חצי ס"מ מעל הפתיתים, אם מספיק 2 כוסות מים אל תוסיפו יותר.


  • 5

    להביא לרתיחה ואז לסגור את המכסה, להנמיך את האש ולבשל במשך 10-12 דקות. .


  • 6

    מכבים את האש ומשאירים את המכסה סגור לעוד כ-5 דקות..


  • 7

    בתיאבון!.


1

בסיר סוטאז' לטגן את הפרגיות היטב ב-2 כפות שמן, להוסיף מעט מלח ופלפל שחור גרוס. כשמתקבל צבע זהוב ויפה להוציא לצלחת.


2

ב- כפות שמן נוספות לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את הגמבה ולטגן במשך כדקה.


3

להוסיף את הפרגיות, הפתיתים והסילאן ולטגן כחצי דקה תוך כדי ערבוב, עד שהפתיתים יהיו משומנים מכל הכיוונים.


4

להוסיף את המים, מל"פ ופפריקה (ואם בא לכם תבלינים נוספים) **המים צריכים להגיע עד חצי ס"מ מעל הפתיתים, אם מספיק 2 כוסות מים אל תוסיפו יותר.


5

להביא לרתיחה ואז לסגור את המכסה, להנמיך את האש ולבשל במשך 10-12 דקות. .


6

מכבים את האש ומשאירים את המכסה סגור לעוד כ-5 דקות..


7

בתיאבון!.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים