ספר מתכוני תבשילים
- קטגוריהתבשילים
- כשרותכשר בשרי
- דרגת קושיקל
- כשרות: כשר בשרי
- דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
5 יחידות פרגיות - חתוכות לקוביות
-
-
-
-
-
2 גמבות - חתוכות לקוביות גסות
-
-
-
-
אפשר להוסיף תבלינים לפי הטעם
אופן ההכנה
-
1
בסיר סוטאז' לטגן את הפרגיות היטב ב-2 כפות שמן, להוסיף מעט מלח ופלפל שחור גרוס. כשמתקבל צבע זהוב ויפה להוציא לצלחת.
-
2
ב- כפות שמן נוספות לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את הגמבה ולטגן במשך כדקה.
-
3
להוסיף את הפרגיות, הפתיתים והסילאן ולטגן כחצי דקה תוך כדי ערבוב, עד שהפתיתים יהיו משומנים מכל הכיוונים.
-
4
להוסיף את המים, מל"פ ופפריקה (ואם בא לכם תבלינים נוספים) **המים צריכים להגיע עד חצי ס"מ מעל הפתיתים, אם מספיק 2 כוסות מים אל תוסיפו יותר.
-
5
להביא לרתיחה ואז לסגור את המכסה, להנמיך את האש ולבשל במשך 10-12 דקות. .
-
6
מכבים את האש ומשאירים את המכסה סגור לעוד כ-5 דקות..
-
7
בתיאבון!.
1
בסיר סוטאז' לטגן את הפרגיות היטב ב-2 כפות שמן, להוסיף מעט מלח ופלפל שחור גרוס. כשמתקבל צבע זהוב ויפה להוציא לצלחת.
2
ב- כפות שמן נוספות לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את הגמבה ולטגן במשך כדקה.
3
להוסיף את הפרגיות, הפתיתים והסילאן ולטגן כחצי דקה תוך כדי ערבוב, עד שהפתיתים יהיו משומנים מכל הכיוונים.
4
להוסיף את המים, מל"פ ופפריקה (ואם בא לכם תבלינים נוספים) **המים צריכים להגיע עד חצי ס"מ מעל הפתיתים, אם מספיק 2 כוסות מים אל תוסיפו יותר.
5
להביא לרתיחה ואז לסגור את המכסה, להנמיך את האש ולבשל במשך 10-12 דקות. .
6
מכבים את האש ומשאירים את המכסה סגור לעוד כ-5 דקות..
7
בתיאבון!.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים