אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני תבשילים

7,302
צפיות

מג'דרה עם גזר פטריות ופרגיות

המתכון של
מג'דרה עם  גזר פטריות ופרגיות

  • קטגוריהתבשילים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • לאורז- 2 כוסות אורז בסמטי
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים גדולים
  • 1 כוס עדשים ירוקות
  • 3 כוסות וחצי מים רותחים
  • 2 גזרים,6 פטריות טריות
  • מלח, פלפל, כמון
  • כוסברה לקישוט.
  • לפרגיות -500 גר' פרגיות
  • כף שמן זית
  • כף צ'ילי מתוק
  • קורט מלח,פלפל, כורכום, בהרט
  • פפריקה מתוקה,רבע כפית תבלין לפרגיות,1 שן שום כתוש
אופן ההכנה
  • 1

    להשרות את הפרגיות במרינדה חצי שעה.


  • 2

    את האורז לשטוף ולהשרות במי ברז חצי שעה ולסנן.


  • 3

    את העדשים לשטוף ולהשרות במים רותחים חצי שעה ולסנן.


  • 4

    בסיר שטוח לטגן עם 3 כפות שמן זית בצלים חתוכים לרצועות לשקיפות.


  • 5

    להוסיף פטריות חתוכות וגזר מגורד גס.


  • 6

    לערבב ולהוסיף את העדשים והאורז .


  • 7

    לתבל-כף מחוקה מלח קורט פלפל שחור, כף גדושה כמון.


  • 8

    לערבב ולהוסיף מים רותחים ,להביא לרתיחה להנמיך ללהבה בינונית.


  • 9

    20 דקות לכבות את הגז ולהשאיר סיר מכוסה עוד 10 דקות.


  • 10

    לטגן את הפרגיות עם הרוטב אין צורך להוסיף שמן עד לטיגון מלא של הפרגיות .


  • 11

    להגיש עם כוסברה קצוצה.


  • 12

    ופרגיות.


1

להשרות את הפרגיות במרינדה חצי שעה.


2

את האורז לשטוף ולהשרות במי ברז חצי שעה ולסנן.


3

את העדשים לשטוף ולהשרות במים רותחים חצי שעה ולסנן.


4

בסיר שטוח לטגן עם 3 כפות שמן זית בצלים חתוכים לרצועות לשקיפות.


5

להוסיף פטריות חתוכות וגזר מגורד גס.


6

לערבב ולהוסיף את העדשים והאורז .


7

לתבל-כף מחוקה מלח קורט פלפל שחור, כף גדושה כמון.


8

לערבב ולהוסיף מים רותחים ,להביא לרתיחה להנמיך ללהבה בינונית.


9

20 דקות לכבות את הגז ולהשאיר סיר מכוסה עוד 10 דקות.


10

לטגן את הפרגיות עם הרוטב אין צורך להוסיף שמן עד לטיגון מלא של הפרגיות .


11

להגיש עם כוסברה קצוצה.


12

ופרגיות.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים