אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני תבשילים

5,026
צפיות

פלפל ממולא חמוץ מתוק

המתכון של
פלפל ממולא חמוץ מתוק

פלפל ממולא הגרסה העירקית... חמוץ מתוק טעים ויפה

  • קטגוריהתבשילים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • החמרים הדרושים
  • 2  כוסות אורז פרסי קלאסי
  • 1.5 כפיות מלח
  • 400 גר' בקר טחון
  • 5-6 שיני שום פרוס
  • 1 רסק עגבניות קטן
  • 2-3 כפות שמן
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור
  • 1 כף שטוחה אבקת מרק בטעם עוף
  • אפשר להוסיף עגבניה קצוצה
  • 1 כף סוכר / ממתיק
  • בערך 3/4 כוס מים מהברז
  • מי שרוצה יכול להוסיף גם פטרוזיליה קצוצה
  • לרוטב
  • הרוטב העירקי הוא חמוץ מתוק עם / בלי נענע
  • לא רוטב סמיך. כמעט כמו מרק.
  • בקערה
  • 1 רסק עגבניות קטן
  • חצי כפית פלפל שחור / פפריקה
  • כ- 4 כוסות מים רותחים
  • (אני השתמשתי ב 3.5 ועוד הוספתי מעט)
  • 1 כף סוכר
  • שום פרוס... כמה שיותר
  • אבקת מרק עוף
  • בערך כפית מלח-לימון / לימון טרי
  • לטעום ולשפר טעמים.
אופן ההכנה
  • 1

    לשטוף היטב את הפלפלים ולהסיר כ- 1 ס"מ מהראש, לנקות את הגרעינים. .


  • 2

    לבחור סיר רחב כך שכל הפלפלים יעמדו בצפיפות ובגובה אחיד. .


  • 3

    ממלאים את הפלפלים כמעט עד הסוף.  .


  • 4

    לא לדחוס. .


  • 5

    לסדר בסיר בצורה צפופה. אם לא מסתדר אפשר להעזר בתפוח אדמה/ גזר  שיישב ביניהם... יתבשל ברוטב.. וישמור על הצפיפות. .


  • 6

    לסדר את המיכסים של הפלפלים מעל. .


  • 7

    לרוטב:.


  • 8

    הרוטב העירקי הוא חמוץ מתוק עם / בלי נענע.


  • 9

    לא רוטב סמיך. כמעט כמו מרק. .


  • 10

    בקערה....


  • 11

    1 רסק עגבניות קטן.


  • 12

    חצי כפית פלפל שחור / פפריקה.


  • 13

    כ- 4 כוסות מים רותחים .


  • 14

    (אני השתמשתי ב 3.5 ועוד הוספתי מעט) .


  • 15

    1 כף סוכר.


  • 16

    שום פרוס... כמה שיותר .


  • 17

    אבקת מרק עוף .


  • 18

    בערך כפית מלח-לימון / לימון טרי.


  • 19

    לטעום ולשפר טעמים. .


  • 20

    להתחיל את הבישול על אש גבוהה... כמו טיגון ולהוסיף נוזלים בעדינות בעזרת מצקת... .


  • 21

    כמעט עד כיסוי מלא. .


  • 22

    לפזר נענע מלמעלה (מוסיף המון).


  • 23

    להביא לרתיחה. .


  • 24

    להקטין את האש... ולבשל מכוסה עד ספיגת כמעט כל הנוזלים כשעתיים. .


  • 25

    בהצלחה ❤.


1

לשטוף היטב את הפלפלים ולהסיר כ- 1 ס"מ מהראש, לנקות את הגרעינים. .


2

לבחור סיר רחב כך שכל הפלפלים יעמדו בצפיפות ובגובה אחיד. .


3

ממלאים את הפלפלים כמעט עד הסוף.  .


4

לא לדחוס. .


5

לסדר בסיר בצורה צפופה. אם לא מסתדר אפשר להעזר בתפוח אדמה/ גזר  שיישב ביניהם... יתבשל ברוטב.. וישמור על הצפיפות. .


6

לסדר את המיכסים של הפלפלים מעל. .


7

לרוטב:.


8

הרוטב העירקי הוא חמוץ מתוק עם / בלי נענע.


9

לא רוטב סמיך. כמעט כמו מרק. .


10

בקערה....


11

1 רסק עגבניות קטן.


12

חצי כפית פלפל שחור / פפריקה.


13

כ- 4 כוסות מים רותחים .


14

(אני השתמשתי ב 3.5 ועוד הוספתי מעט) .


15

1 כף סוכר.


16

שום פרוס... כמה שיותר .


17

אבקת מרק עוף .


18

בערך כפית מלח-לימון / לימון טרי.


19

לטעום ולשפר טעמים. .


20

להתחיל את הבישול על אש גבוהה... כמו טיגון ולהוסיף נוזלים בעדינות בעזרת מצקת... .


21

כמעט עד כיסוי מלא. .


22

לפזר נענע מלמעלה (מוסיף המון).


23

להביא לרתיחה. .


24

להקטין את האש... ולבשל מכוסה עד ספיגת כמעט כל הנוזלים כשעתיים. .


25

בהצלחה ❤.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים