לןגן

פלפל ממולא חמוץ מתוק

מאת: תילי טובה, פורסם: 27/05/2017 | 07:02
פלפל ממולא חמוץ מתוק

תקציר המתכון: פלפל ממולא הגרסה העירקית... חמוץ מתוק טעים ויפה

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

החמרים הדרושים

לרוטב

בקערה

אופן הכנה

  1. לשטוף היטב את הפלפלים ולהסיר כ- 1 ס"מ מהראש, לנקות את הגרעינים.

  2. לבחור סיר רחב כך שכל הפלפלים יעמדו בצפיפות ובגובה אחיד.

  3. ממלאים את הפלפלים כמעט עד הסוף. 

  4. לא לדחוס.

  5. לסדר בסיר בצורה צפופה. אם לא מסתדר אפשר להעזר בתפוח אדמה/ גזר  שיישב ביניהם... יתבשל ברוטב.. וישמור על הצפיפות.

  6. לסדר את המיכסים של הפלפלים מעל.

  7. לרוטב:

  8. הרוטב העירקי הוא חמוץ מתוק עם / בלי נענע

  9. לא רוטב סמיך. כמעט כמו מרק.

  10. בקערה...

  11. 1 רסק עגבניות קטן

  12. חצי כפית פלפל שחור / פפריקה

  13. כ- 4 כוסות מים רותחים

  14. (אני השתמשתי ב 3.5 ועוד הוספתי מעט)

  15. 1 כף סוכר

  16. שום פרוס... כמה שיותר

  17. אבקת מרק עוף

  18. בערך כפית מלח-לימון / לימון טרי

  19. לטעום ולשפר טעמים.

  20. להתחיל את הבישול על אש גבוהה... כמו טיגון ולהוסיף נוזלים בעדינות בעזרת מצקת...

  21. כמעט עד כיסוי מלא.

  22. לפזר נענע מלמעלה (מוסיף המון)

  23. להביא לרתיחה.

  24. להקטין את האש... ולבשל מכוסה עד ספיגת כמעט כל הנוזלים כשעתיים.

  25. בהצלחה ❤