4 יחידות חזה עוף שכל חתיכה יצאו לך 2-3 צמות (מנות)
לרוטב:
1 כוס רוטב סויה (דל סודיום)
1/4 כוס מירין ( יין סיני) אם אין דרך להשיג מירין אז אפשר להמיר עם חומץ בלסמיק או יין שרי
4 כפות גינגר מגורד
3 שיניי שום כתושות
1/2 כף סוכר
1/4 כפית פלפל צילי גרוס
2 כפות מים
2 כפות קורנלפור
אופן ההכנה
1
לערבב בכוס את 2 כפות מים והקורנפלור ולהניח בצד.
2
בסיר קטן לערבב את שאר המצרכים על להבה בינונית ולהביא לרתיחה עדינה.... לערבב מידי פעם.
3
להנמיך את הלהבה ולהוסיף את תערובת הקורנפלור. בעזרת מטרפה לערבב נמרצות עד לעירבוב מלא ולבשל את הרוטב 10 דקות תוך עירבוב.
4
לבנתיים לקחת את חזה העוף ששטפתן וייבשתן וחתכתן לאורכן 3 רצועות של 1 1/2 סמ עובי כשהקצה עדיין מחובר... לקלוע צמה ולאבטח עם קיסם את סוף הקליעה... לקחת שיפוד עץ ולהשחיל באמצע הצמה לאורכה....
5
למרוח את הרוטב מכל צדדיו ולהניח על תבנית ששימנתן מעט... להכניס לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ( 400 פרנהייט)... ל חצי שעה.
6
***אם נעצתן את העוף בקיסם ויצאו נוזלים שקופים אז זה מוכן
להגיש עם אורז לבן ולפזר מעל שומשום.
7
בתאבון.
1
לערבב בכוס את 2 כפות מים והקורנפלור ולהניח בצד.
2
בסיר קטן לערבב את שאר המצרכים על להבה בינונית ולהביא לרתיחה עדינה.... לערבב מידי פעם.
3
להנמיך את הלהבה ולהוסיף את תערובת הקורנפלור. בעזרת מטרפה לערבב נמרצות עד לעירבוב מלא ולבשל את הרוטב 10 דקות תוך עירבוב.
4
לבנתיים לקחת את חזה העוף ששטפתן וייבשתן וחתכתן לאורכן 3 רצועות של 1 1/2 סמ עובי כשהקצה עדיין מחובר... לקלוע צמה ולאבטח עם קיסם את סוף הקליעה... לקחת שיפוד עץ ולהשחיל באמצע הצמה לאורכה....
5
למרוח את הרוטב מכל צדדיו ולהניח על תבנית ששימנתן מעט... להכניס לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ( 400 פרנהייט)... ל חצי שעה.
6
***אם נעצתן את העוף בקיסם ויצאו נוזלים שקופים אז זה מוכן
להגיש עם אורז לבן ולפזר מעל שומשום.