ספר מתכוני עוף
- קטגוריהעוף
- כשרותכשר בשרי
- דרגת קושיקל מאוד
- כשרות: כשר בשרי
- דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
2 ק"ג פרגיות חתוכות לקוביות כ-2 ס"מ (עצלנים בקשו מהקצב לעשות את העבודה).
-
1 בצל לבן גדול או 1 בצל סגול חתוך לקוביות כ-2 ס"מ.
-
-
לרוטב
-
-
-
1 כפית גדושה תבלין עוף בגריל.
-
1 כפית גדושה תבלין לפרגיות או עוד כפית גדושה תבלין עוף בגריל, מה שאוהבים.
-
-
-
-
-
-
1/2 כפית חוואיג' למרק תימני
-
אופן ההכנה
-
1
בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
-
2
מוסיפים את קוביות הפרגיות ומערבבים היטב ככה שהפרגיות יעטפו בשמן ובתבלינים.
-
3
משפדים את הפרגיות יחד עם עגבניות שרי ובצל בין חתיכות הפרגיות.
-
4
מניחים בצד על תבנית לרבע שעה עד חצי שעה שיספגו את התיבול.
-
5
צולים על המנגל 4-5 דקות מכל צד עד שמרכז הנתחים הופך אטום (אפשר לצלות על מחבת פסים גם טעים).
-
6
מגישים לצד סלטים, חומוס, טחינה וזוללים.
-
7
טיפ....
-
8
אם רוצים לשפד בשיפודי עץ יש להשרות אותם במים למשך שעתיים, ההשריה תמנע מהחלק החשוף של השיפודים להישרף במהלך הצלייה.
-
9
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.
1
בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
2
מוסיפים את קוביות הפרגיות ומערבבים היטב ככה שהפרגיות יעטפו בשמן ובתבלינים.
3
משפדים את הפרגיות יחד עם עגבניות שרי ובצל בין חתיכות הפרגיות.
4
מניחים בצד על תבנית לרבע שעה עד חצי שעה שיספגו את התיבול.
5
צולים על המנגל 4-5 דקות מכל צד עד שמרכז הנתחים הופך אטום (אפשר לצלות על מחבת פסים גם טעים).
6
מגישים לצד סלטים, חומוס, טחינה וזוללים.
7
טיפ....
8
אם רוצים לשפד בשיפודי עץ יש להשרות אותם במים למשך שעתיים, ההשריה תמנע מהחלק החשוף של השיפודים להישרף במהלך הצלייה.
9
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים