6-7 כרעיים חצויות עם העור או שוקיים או קילו כנפיים לשיקולכם.
4 תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לקוביות בינוניות.
4 כפות רוטב דבש.
4 שיני שום שמנמנות כתושות.
2 כפות חרדל דיז'ון חלק.
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי.
1/3 כוס שמן זית.
10-14 עלי מרווה (לא לוותר).
1/4 כפית מלח.
1/4 כפית פלפל שחור.
1/4-1/2 כפית שבבי צ'ילי גרוס חריפים.
לרוטב::
אופן ההכנה
1
מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות טורבו.
2
הכנת הרוטב... בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב לתערובת אחידה.
3
שמים את תפוחי האדמה, חלקי העוף שבחרתם בתבנית צלייה בשכבה אחת בלבד, יוצקים את הרוטב ומערבבים היטב, ככה שתפוחי האדמה וחלקי העוף שבחרתם יצופו היטב ברוטב.
4
מכסים את התבנית עם תפוחי האדמה וחלקי העוף בנייר אפייה ומעל בנייר כסף, מכניסים למרכז התנור כאמור שחומם מראש ל-180 מעלות וצולים "כנפיים" כ-45 דקות או עד להשחמה יפה, "שוקיים" כ-55 דקות או עד להשחמה יפה, "כרעיים" כשעה ורבע או עד להשחמה יפה.
5
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה .
1
מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות טורבו.
2
הכנת הרוטב... בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב לתערובת אחידה.
3
שמים את תפוחי האדמה, חלקי העוף שבחרתם בתבנית צלייה בשכבה אחת בלבד, יוצקים את הרוטב ומערבבים היטב, ככה שתפוחי האדמה וחלקי העוף שבחרתם יצופו היטב ברוטב.
4
מכסים את התבנית עם תפוחי האדמה וחלקי העוף בנייר אפייה ומעל בנייר כסף, מכניסים למרכז התנור כאמור שחומם מראש ל-180 מעלות וצולים "כנפיים" כ-45 דקות או עד להשחמה יפה, "שוקיים" כ-55 דקות או עד להשחמה יפה, "כרעיים" כשעה ורבע או עד להשחמה יפה.