אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוף

298
צפיות

עוף ותפוחי אדמה

המתכון של
עוף ותפוחי אדמה

תבשיל עוף שחום של ילדות חמה

  • קטגוריהעוף
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • כרעיים
  • 3 בצלים גדולים
  • 3 תפוחי אדמה
  • מלח ופלפל שחור
  • זהווווווו
אופן ההכנה
  • 0

    לפרוס את הבצל לרצועות בעובי בינוני ולהניח בצד .


  • 1

    לחמם שמן בסיר ולהכניס אליו את הכרעיים לטיגון והשחמה קלה של 2 מכל צד בערך... העוף מגיר ממנו נוזלים, זה מצוין! .


  • 2

    כעבור דקה של טיגון לפזר מעל העוף כפית מלח וחצי כפית פלפצ שחור טחון (אני משתמשת באנגלי שהטעם שלו עדין יחסית).


  • 3

    אחרי שהשחמנו את העופות - נוציא אותם לקערה בצד ועל השמן שבו טיגנו את העופות - עכשיו נשים את הבצל בסיר ונטגן אותו עד להשחמה טובה טובה! .


  • 4

    עדיפות לטגן על אש נמוכה יחסית כדי שלא יצא מר מצד אחד ומד שני עדיין יהיה חום ממש. שימו לב - מי שלא תהיה סבלנית ולא תשחים טוב טוב את הבצל - התבשיל שלה לא יקבל צבע כזה....


  • 5

    אחרי שסיימנו לטגן את הבצל והוא חום - נחזיר לסיר את הכרעיים הצרובים שלנו ונוסיף מים לסיר עד גובה הכרעיים. .


  • 6

    נשאיר על האש למשך חצי שעה עם מכסה חצי פתוח שהנוזלים יתאדו. .


  • 7

    נקלף את תפוחי האדמה ונחתוך אותם לחתיכות גדולות ונשים בסיר מלמעלה ונשאיר את הסיר על אש נמוכה עם מכסה פתוח לעוד 20 דק שתפוחי האדמה יתרככו אבל לא יותר מידי....


  • 8

    נטעם ונשפר טעמים עם מלח פלפל..


  • 9

    נערבב ע״י שקשוק הסיר ונסיר מהעופות העור כדי שיקבלו צבע יפה..


  • 10

    מוכן ובתאבון (מומלץ להגשה עם אורז לבן או אורז אטריות) .


0

לפרוס את הבצל לרצועות בעובי בינוני ולהניח בצד .


1

לחמם שמן בסיר ולהכניס אליו את הכרעיים לטיגון והשחמה קלה של 2 מכל צד בערך... העוף מגיר ממנו נוזלים, זה מצוין! .


2

כעבור דקה של טיגון לפזר מעל העוף כפית מלח וחצי כפית פלפצ שחור טחון (אני משתמשת באנגלי שהטעם שלו עדין יחסית).


3

אחרי שהשחמנו את העופות - נוציא אותם לקערה בצד ועל השמן שבו טיגנו את העופות - עכשיו נשים את הבצל בסיר ונטגן אותו עד להשחמה טובה טובה! .


4

עדיפות לטגן על אש נמוכה יחסית כדי שלא יצא מר מצד אחד ומד שני עדיין יהיה חום ממש. שימו לב - מי שלא תהיה סבלנית ולא תשחים טוב טוב את הבצל - התבשיל שלה לא יקבל צבע כזה....


5

אחרי שסיימנו לטגן את הבצל והוא חום - נחזיר לסיר את הכרעיים הצרובים שלנו ונוסיף מים לסיר עד גובה הכרעיים. .


6

נשאיר על האש למשך חצי שעה עם מכסה חצי פתוח שהנוזלים יתאדו. .


7

נקלף את תפוחי האדמה ונחתוך אותם לחתיכות גדולות ונשים בסיר מלמעלה ונשאיר את הסיר על אש נמוכה עם מכסה פתוח לעוד 20 דק שתפוחי האדמה יתרככו אבל לא יותר מידי....


8

נטעם ונשפר טעמים עם מלח פלפל..


9

נערבב ע״י שקשוק הסיר ונסיר מהעופות העור כדי שיקבלו צבע יפה..


10

מוכן ובתאבון (מומלץ להגשה עם אורז לבן או אורז אטריות) .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים