אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוף

1,699
צפיות

עוף בתנור עם תפוחי אדמה בטטה וכרובית

המתכון של
עוף בתנור עם תפוחי אדמה בטטה וכרובית

מתכון קליל טעים וכיפי!

  • קטגוריהעוף
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • חלקי עוף
  • 2 תפוח אדמה
  • פרחי כרובית
  • גזר
  • בטטה גדולה
  • שלושה - ארבעה בצלים קטנים
  • 5 שיני שום
  • פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה
  • שמן
  • מלח
  • פלפל
  • תבלין עוף
  • דבש
  • אבוק שום
  • צילי מתוק
אופן ההכנה
  • 0

    שמים במים רותחים את פרחי הכרובית ל20 דק ומיד לאחר מכן מעבירים למסננת.


  • 1

    מכינים רוטב : בקערה שמים שליש כוס שמן, 3 כפות רוטב צילי מתוק כף גדושה דבש , כפית שטוחה פפריקה חריפה כפית גדושה פפריקה מתוקה , קורט אבקת שום וחצי כפית גריל עוף וכמובן מלח פלפל לפי טעם.


  • 2

    מקלפים את הבצל תפוחי האדמה הבטטה והגזר וחותכים .


  • 3

    מסדרים בתבנית עמוקה את הירקות שחתכנו ומוסיפים גם את פרחי הכרובית שסוננו מנוזלים ואת קרעי העוף.


  • 4

    שופכים את הרוטב על כל התבנית בדגש על קרעי העוף (מומלץ להשאיר עם העור) ומעסים את כל הירקות והעוף עם הרוטב עד שהכל עם רוטב. .


  • 5

    מסדרים את התבנית יפה ואז מוסיפים את הבצלים ושיני השום. את הבצלים יש לחתוך לחצי ואת שיני השום יש להשאיר שלמות! .


  • 6

    ועוטפים את התבנית בנייר כסף .


  • 7

    מכניסים את העוף לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל15 דק כעבור 15 דקות מוסיפים 3/4 כוס מים מכסים שוב ואז מכניסים לעוד שעה. כעבור שעה מסירים את נייר הכסף עד להשחמת העוף ואידוי הנוזלים (משהו כמו רבע שעה עד חצי שעה) .


  • 8

    וזהו מוכן בתאבון! .


0

שמים במים רותחים את פרחי הכרובית ל20 דק ומיד לאחר מכן מעבירים למסננת.


1

מכינים רוטב : בקערה שמים שליש כוס שמן, 3 כפות רוטב צילי מתוק כף גדושה דבש , כפית שטוחה פפריקה חריפה כפית גדושה פפריקה מתוקה , קורט אבקת שום וחצי כפית גריל עוף וכמובן מלח פלפל לפי טעם.


2

מקלפים את הבצל תפוחי האדמה הבטטה והגזר וחותכים .


3

מסדרים בתבנית עמוקה את הירקות שחתכנו ומוסיפים גם את פרחי הכרובית שסוננו מנוזלים ואת קרעי העוף.


4

שופכים את הרוטב על כל התבנית בדגש על קרעי העוף (מומלץ להשאיר עם העור) ומעסים את כל הירקות והעוף עם הרוטב עד שהכל עם רוטב. .


5

מסדרים את התבנית יפה ואז מוסיפים את הבצלים ושיני השום. את הבצלים יש לחתוך לחצי ואת שיני השום יש להשאיר שלמות! .


6

ועוטפים את התבנית בנייר כסף .


7

מכניסים את העוף לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל15 דק כעבור 15 דקות מוסיפים 3/4 כוס מים מכסים שוב ואז מכניסים לעוד שעה. כעבור שעה מסירים את נייר הכסף עד להשחמת העוף ואידוי הנוזלים (משהו כמו רבע שעה עד חצי שעה) .


8

וזהו מוכן בתאבון! .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים