אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוף

276
צפיות

אפונים עם עוף

המתכון של
אפונים עם עוף

תבשיל מפנק לחורף

  • קטגוריהעוף
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • כרעיים נקיים וחתוכים
  • אפונה עדינה
  • בצל
  • שום
  • גזר - לא חובה
  • סלרי
  • שומר (לא חובה אך מוסיף לטעם!)
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית פלפל אנגלי
  • רבע כפית כמון
  • רבע כפית חוואיג׳ למרק
  • נגיעה כורכום
אופן ההכנה
  • 0

    לחמם שמן בסיר רחב ולטגן בו את העוף מצד אחד.


  • 1

    בזמן הטיגון לתבל העוף במלח פלפל ולהפוך לטיגון צד שני.


  • 2

    אחרי שהופכים לתבל את העוף במלח, פלפל וכל יתר התבלינים ולהשאיר לדקה טיגון שיפתחו התבלינים.


  • 3

    לחתוך הבצל לרצועות ולהוסיף לסיר לטיגון עד שיזהיב קלות.


  • 4

    לפרוס הסלרי ואת העלים לקצוץ ולהוסיף לסיר.


  • 5

    לחתוך השום לרצועות ולהוסיף לטיגון של גקה ולא יותר (שלא יהפוך למריר).


  • 6

    בשלב זה ניתן להוסיף פרוסות גזר (לא חובה).


  • 7

    להוסיף את האפונה העדינה לסיר ולערבב כשתי דקות שתתאדה קצת.


  • 8

    להוסיף מים חמים לסיר עד גובה העוף ולהביא לרתיחה .


  • 9

    להעביר לאש נמוכה ולבשל כשעה בערך.


  • 10

    לטעום ולשפר תיבול.


  • 11

    בתיאבון.


0

לחמם שמן בסיר רחב ולטגן בו את העוף מצד אחד.


1

בזמן הטיגון לתבל העוף במלח פלפל ולהפוך לטיגון צד שני.


2

אחרי שהופכים לתבל את העוף במלח, פלפל וכל יתר התבלינים ולהשאיר לדקה טיגון שיפתחו התבלינים.


3

לחתוך הבצל לרצועות ולהוסיף לסיר לטיגון עד שיזהיב קלות.


4

לפרוס הסלרי ואת העלים לקצוץ ולהוסיף לסיר.


5

לחתוך השום לרצועות ולהוסיף לטיגון של גקה ולא יותר (שלא יהפוך למריר).


6

בשלב זה ניתן להוסיף פרוסות גזר (לא חובה).


7

להוסיף את האפונה העדינה לסיר ולערבב כשתי דקות שתתאדה קצת.


8

להוסיף מים חמים לסיר עד גובה העוף ולהביא לרתיחה .


9

להעביר לאש נמוכה ולבשל כשעה בערך.


10

לטעום ולשפר תיבול.


11

בתיאבון.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים