ספר מתכוני עוף
- קטגוריהעוף
- כשרותכשר בשרי
- דרגת קושיקל מאוד
- כשרות: כשר בשרי
- דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
-
-
-
-
-
-
שומר (לא חובה אך מוסיף לטעם!)
-
-
-
-
-
אופן ההכנה
-
0
לחמם שמן בסיר רחב ולטגן בו את העוף מצד אחד.
-
1
בזמן הטיגון לתבל העוף במלח פלפל ולהפוך לטיגון צד שני.
-
2
אחרי שהופכים לתבל את העוף במלח, פלפל וכל יתר התבלינים ולהשאיר לדקה טיגון שיפתחו התבלינים.
-
3
לחתוך הבצל לרצועות ולהוסיף לסיר לטיגון עד שיזהיב קלות.
-
4
לפרוס הסלרי ואת העלים לקצוץ ולהוסיף לסיר.
-
5
לחתוך השום לרצועות ולהוסיף לטיגון של גקה ולא יותר (שלא יהפוך למריר).
-
6
בשלב זה ניתן להוסיף פרוסות גזר (לא חובה).
-
7
להוסיף את האפונה העדינה לסיר ולערבב כשתי דקות שתתאדה קצת.
-
8
להוסיף מים חמים לסיר עד גובה העוף ולהביא לרתיחה .
-
9
להעביר לאש נמוכה ולבשל כשעה בערך.
-
10
לטעום ולשפר תיבול.
-
11
בתיאבון.
0
לחמם שמן בסיר רחב ולטגן בו את העוף מצד אחד.
1
בזמן הטיגון לתבל העוף במלח פלפל ולהפוך לטיגון צד שני.
2
אחרי שהופכים לתבל את העוף במלח, פלפל וכל יתר התבלינים ולהשאיר לדקה טיגון שיפתחו התבלינים.
3
לחתוך הבצל לרצועות ולהוסיף לסיר לטיגון עד שיזהיב קלות.
4
לפרוס הסלרי ואת העלים לקצוץ ולהוסיף לסיר.
5
לחתוך השום לרצועות ולהוסיף לטיגון של גקה ולא יותר (שלא יהפוך למריר).
6
בשלב זה ניתן להוסיף פרוסות גזר (לא חובה).
7
להוסיף את האפונה העדינה לסיר ולערבב כשתי דקות שתתאדה קצת.
8
להוסיף מים חמים לסיר עד גובה העוף ולהביא לרתיחה .
9
להעביר לאש נמוכה ולבשל כשעה בערך.
10
לטעום ולשפר תיבול.
11
בתיאבון.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים