אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוף

1,150
צפיות

חזה עוף ברוטב טום יאם

המתכון של
חזה עוף ברוטב טום יאם

מתכון לאוהבי המטבח האסייתי

  • קטגוריהעוף
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 2-3 חזות עוף שלמים, נקיים מסחוס
  • שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 בטטה גדולה
  • עגבניות שרי
  • 1 בצל
  • כרוב לבן
  • 2 גזר
  • כוסברה יבשה
  • רוטב טום יאם
  • 1 חתיכה גינגר טרי
  • 1 לימון פרוס
אופן ההכנה
  • 1

    חזה פרפר 🍅.


  • 2

    ברוטב טום יאם 🔪🌶.


  • 3

    שמתאפיין בטעם חמוץ חריף ("יאם" בתאילנדית מתייחס לפרופיל טעם חמוץ חריף). .


  • 4

    רוטב טום יאם מכיל פיסות שלמות של שורשים ועשבי תיבול – עלי קפיר ליים, גבעולי למון גראס, פיסות גלאנגאל – ומרכיבים נוספים כגון מיץ ליים, פלפלי צ'ילי ובצלצלי שאלוט..


  • 5

    אופן ההכנה: .


  • 6

    לוקחים סיר שעמיד להיכנס לתנור.


  • 7

    שמים שמן זית.


  • 8

    פורסים את הבצל והבטטות ומכניסים לטיגון ל10 דק..


  • 9

    לאחר מכן מכניסים את החזה עוף מטגנים כ2 דק מכל צד,.


  • 10

    מכניסים את שאר הירקות .


  • 11

    שמים 2 כפות רוטב טום יאם ו2 כוסות מים.


  • 12

    מתבלים במלח פלפל.


  • 13

    מגרדים גינגר טרי .


  • 14

    ואת פרוסות הלימון ומכסים ל20 דקות..


  • 15

    לאחר כ20 דק מעבירים לתנור שחומם מראש 180 מעלות .


  • 16

    לחצי שעה עם מכסה סגור.


  • 17

    ולעוד 5 דק אחרונות עם מכסה פתוח לצריבה .


  • 18

    הכל על 180 מעלות..


  • 19

    בתאבון 💜.


1

חזה פרפר 🍅.


2

ברוטב טום יאם 🔪🌶.


3

שמתאפיין בטעם חמוץ חריף ("יאם" בתאילנדית מתייחס לפרופיל טעם חמוץ חריף). .


4

רוטב טום יאם מכיל פיסות שלמות של שורשים ועשבי תיבול – עלי קפיר ליים, גבעולי למון גראס, פיסות גלאנגאל – ומרכיבים נוספים כגון מיץ ליים, פלפלי צ'ילי ובצלצלי שאלוט..


5

אופן ההכנה: .


6

לוקחים סיר שעמיד להיכנס לתנור.


7

שמים שמן זית.


8

פורסים את הבצל והבטטות ומכניסים לטיגון ל10 דק..


9

לאחר מכן מכניסים את החזה עוף מטגנים כ2 דק מכל צד,.


10

מכניסים את שאר הירקות .


11

שמים 2 כפות רוטב טום יאם ו2 כוסות מים.


12

מתבלים במלח פלפל.


13

מגרדים גינגר טרי .


14

ואת פרוסות הלימון ומכסים ל20 דקות..


15

לאחר כ20 דק מעבירים לתנור שחומם מראש 180 מעלות .


16

לחצי שעה עם מכסה סגור.


17

ולעוד 5 דק אחרונות עם מכסה פתוח לצריבה .


18

הכל על 180 מעלות..


19

בתאבון 💜.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים