לןגן

חזה עוף ברוטב טום יאם

מאת: חן ישר רג׳יניאנו, פורסם: 31/05/2020 | 22:29
חזה עוף ברוטב טום יאם

תקציר המתכון: מתכון לאוהבי המטבח האסייתי

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. חזה פרפר 🍅

  2. ברוטב טום יאם 🔪🌶

  3. שמתאפיין בטעם חמוץ חריף ("יאם" בתאילנדית מתייחס לפרופיל טעם חמוץ חריף).

  4. רוטב טום יאם מכיל פיסות שלמות של שורשים ועשבי תיבול – עלי קפיר ליים, גבעולי למון גראס, פיסות גלאנגאל – ומרכיבים נוספים כגון מיץ ליים, פלפלי צ'ילי ובצלצלי שאלוט.

  5. אופן ההכנה:

  6. לוקחים סיר שעמיד להיכנס לתנור

  7. שמים שמן זית

  8. פורסים את הבצל והבטטות ומכניסים לטיגון ל10 דק.

  9. לאחר מכן מכניסים את החזה עוף מטגנים כ2 דק מכל צד,

  10. מכניסים את שאר הירקות

  11. שמים 2 כפות רוטב טום יאם ו2 כוסות מים

  12. מתבלים במלח פלפל

  13. מגרדים גינגר טרי

  14. ואת פרוסות הלימון ומכסים ל20 דקות.

  15. לאחר כ20 דק מעבירים לתנור שחומם מראש 180 מעלות

  16. לחצי שעה עם מכסה סגור

  17. ולעוד 5 דק אחרונות עם מכסה פתוח לצריבה

  18. הכל על 180 מעלות.

  19. בתאבון 💜