ספר מתכוני עוף
- קטגוריהעוף
- כשרותכשר בשרי
- דרגת קושיקל
- כשרות: כשר בשרי
- דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
2-3 חזות עוף שלמים, נקיים מסחוס
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
אופן ההכנה
-
1
חזה פרפר 🍅.
-
2
ברוטב טום יאם 🔪🌶.
-
3
שמתאפיין בטעם חמוץ חריף ("יאם" בתאילנדית מתייחס לפרופיל טעם חמוץ חריף). .
-
4
רוטב טום יאם מכיל פיסות שלמות של שורשים ועשבי תיבול – עלי קפיר ליים, גבעולי למון גראס, פיסות גלאנגאל – ומרכיבים נוספים כגון מיץ ליים, פלפלי צ'ילי ובצלצלי שאלוט..
-
5
אופן ההכנה: .
-
6
לוקחים סיר שעמיד להיכנס לתנור.
-
7
שמים שמן זית.
-
8
פורסים את הבצל והבטטות ומכניסים לטיגון ל10 דק..
-
9
לאחר מכן מכניסים את החזה עוף מטגנים כ2 דק מכל צד,.
-
10
מכניסים את שאר הירקות .
-
11
שמים 2 כפות רוטב טום יאם ו2 כוסות מים.
-
12
מתבלים במלח פלפל.
-
13
מגרדים גינגר טרי .
-
14
ואת פרוסות הלימון ומכסים ל20 דקות..
-
15
לאחר כ20 דק מעבירים לתנור שחומם מראש 180 מעלות .
-
16
לחצי שעה עם מכסה סגור.
-
17
ולעוד 5 דק אחרונות עם מכסה פתוח לצריבה .
-
18
הכל על 180 מעלות..
-
19
בתאבון 💜.
1
חזה פרפר 🍅.
2
ברוטב טום יאם 🔪🌶.
3
שמתאפיין בטעם חמוץ חריף ("יאם" בתאילנדית מתייחס לפרופיל טעם חמוץ חריף). .
4
רוטב טום יאם מכיל פיסות שלמות של שורשים ועשבי תיבול – עלי קפיר ליים, גבעולי למון גראס, פיסות גלאנגאל – ומרכיבים נוספים כגון מיץ ליים, פלפלי צ'ילי ובצלצלי שאלוט..
5
אופן ההכנה: .
6
לוקחים סיר שעמיד להיכנס לתנור.
7
שמים שמן זית.
8
פורסים את הבצל והבטטות ומכניסים לטיגון ל10 דק..
9
לאחר מכן מכניסים את החזה עוף מטגנים כ2 דק מכל צד,.
10
מכניסים את שאר הירקות .
11
שמים 2 כפות רוטב טום יאם ו2 כוסות מים.
12
מתבלים במלח פלפל.
13
מגרדים גינגר טרי .
14
ואת פרוסות הלימון ומכסים ל20 דקות..
15
לאחר כ20 דק מעבירים לתנור שחומם מראש 180 מעלות .
16
לחצי שעה עם מכסה סגור.
17
ולעוד 5 דק אחרונות עם מכסה פתוח לצריבה .
18
הכל על 180 מעלות..
19
בתאבון 💜.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים