אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוף

32,102
צפיות

קציצות עוף עם פטריות וערמונים

המתכון של
קציצות עוף עם פטריות וערמונים

אף אחד לא ישאר אדיש למנה אמלא ואבלא

  • קטגוריהעוף
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • מרכיבים לקציצות עוף
  • קילו חזה עוף טחון (ניתן לערבב חצי חזה עוף חצי פרגיות או הודו טחון)
  • מאת אילנית בניזרי
  • חופן כוסברה קצוצה
  • חופן פטרוזליה קצוצה
  • 1 תפוח אדמה קטן מגורד ,בצל מגורר לסחוט נוזלים
  • ביצה
  • 3 כפות פירורי לחם רגילים או קמח מצה
  • פלפל שחור , מלח, חצי כפית כורכום,כפית פפריקה ...חצי כפית ראס אל חנות או בהרט..2 כפות שמן
  • לערבב את העיסה להכניס למקרר לחצי שעה להתייצבות
  • מרכיבים לרוטב
  • בצל גדול פרוס רצועות דקות
  • שן שום מגורדת
  • רבע כוס שמן
  • 8 פטריות פורטבלו פרוסים
  • 3 חבילות ערמונים בוואקום
  • כפית כורכום
  • כפית גרגירי פלפל אנגלי
  • כפית אבקת מרק עוף או כף אבקת מרק פטריות
  • כף כוסברה קצוצה או פטרוזליה
  • 2 כפות רוטב סצ'ואן (טעם הרוטב אינו מתוק...חריפות מעודנת ) ...אופציה להמרה ...רוטב טאריקי...רוטב סויה...רוטב ברבקיו.
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כוסות מים רותחים .
אופן ההכנה
  • 1

    לחמם חצי שמן עמוק במחבת ...בידיים משומנות(אני מכינה לידי קערית קטנה עם שמן וכשהקציצה נדבקת ליד משמנת קלות את הידיים ויוצרת קציצה ) לגלגל קציצות עוף לטגן להבה בינונית ! עד להזהבה ולהניח בנייר סופג ...הקציצות מוכנות לאכילה ניתן להשאיר חלק בצד לנשנוש לילדים וחלק לבשל ברוטב .....


  • 2

    *אופציה נוספת לוותר על שלב הטיגון ולבשל בסיר עם הרוטב ...אך המרקם יהיה שונה ** .


  • 3

    להכנת הרוטב .


  • 4

    להזהיב את הבצל בשמן ...נוסיף את השן שום המגורדת ...את הכורכום...נערבב לפתיחת טעמים ...נוסיף את הפטריות...הערמונים ושאר המרכיבים ...ברגע שהמים מבעבעים נניח את הקציצות ברוטב.


  • 5

    נבשל 35 דקות להבה בינונית ..


  • 6

    סיר מעדן באחריות ! .


  • 7

    מי שלא אוהב פטריות תחליפו בקוביות תפוחי אדמה קטנים ❤.


1

לחמם חצי שמן עמוק במחבת ...בידיים משומנות(אני מכינה לידי קערית קטנה עם שמן וכשהקציצה נדבקת ליד משמנת קלות את הידיים ויוצרת קציצה ) לגלגל קציצות עוף לטגן להבה בינונית ! עד להזהבה ולהניח בנייר סופג ...הקציצות מוכנות לאכילה ניתן להשאיר חלק בצד לנשנוש לילדים וחלק לבשל ברוטב .....


2

*אופציה נוספת לוותר על שלב הטיגון ולבשל בסיר עם הרוטב ...אך המרקם יהיה שונה ** .


3

להכנת הרוטב .


4

להזהיב את הבצל בשמן ...נוסיף את השן שום המגורדת ...את הכורכום...נערבב לפתיחת טעמים ...נוסיף את הפטריות...הערמונים ושאר המרכיבים ...ברגע שהמים מבעבעים נניח את הקציצות ברוטב.


5

נבשל 35 דקות להבה בינונית ..


6

סיר מעדן באחריות ! .


7

מי שלא אוהב פטריות תחליפו בקוביות תפוחי אדמה קטנים ❤.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים