קציצות עוף עם פטריות וערמונים
מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 14/03/2020 | 08:21
תקציר המתכון:
אף אחד לא ישאר אדיש למנה אמלא ואבלא
קטגוריה: עוף,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
מרכיבים לקציצות עוף
-
קילו חזה עוף טחון (ניתן לערבב חצי חזה עוף חצי פרגיות או הודו טחון)
-
מאת אילנית בניזרי
-
חופן כוסברה קצוצה
-
חופן פטרוזליה קצוצה
-
1 תפוח אדמה קטן מגורד ,בצל מגורר לסחוט נוזלים
-
ביצה
-
3 כפות פירורי לחם רגילים או קמח מצה
-
פלפל שחור , מלח, חצי כפית כורכום,כפית פפריקה ...חצי כפית ראס אל חנות או בהרט..2 כפות שמן
-
לערבב את העיסה להכניס למקרר לחצי שעה להתייצבות
מרכיבים לרוטב
-
בצל גדול פרוס רצועות דקות
-
שן שום מגורדת
-
רבע כוס שמן
-
8 פטריות פורטבלו פרוסים
-
3 חבילות ערמונים בוואקום
-
כפית כורכום
-
כפית גרגירי פלפל אנגלי
-
כפית אבקת מרק עוף או כף אבקת מרק פטריות
-
כף כוסברה קצוצה או פטרוזליה
-
2 כפות רוטב סצ'ואן (טעם הרוטב אינו מתוק...חריפות מעודנת ) ...אופציה להמרה ...רוטב טאריקי...רוטב סויה...רוטב ברבקיו.
-
פלפל שחור גרוס
-
2 כוסות מים רותחים .
אופן הכנה
-
לחמם חצי שמן עמוק במחבת ...בידיים משומנות(אני מכינה לידי קערית קטנה עם שמן וכשהקציצה נדבקת ליד משמנת קלות את הידיים ויוצרת קציצה ) לגלגל קציצות עוף לטגן להבה בינונית ! עד להזהבה ולהניח בנייר סופג ...הקציצות מוכנות לאכילה ניתן להשאיר חלק בצד לנשנוש לילדים וחלק לבשל ברוטב ....
-
*אופציה נוספת לוותר על שלב הטיגון ולבשל בסיר עם הרוטב ...אך המרקם יהיה שונה **
-
להכנת הרוטב
-
להזהיב את הבצל בשמן ...נוסיף את השן שום המגורדת ...את הכורכום...נערבב לפתיחת טעמים ...נוסיף את הפטריות...הערמונים ושאר המרכיבים ...ברגע שהמים מבעבעים נניח את הקציצות ברוטב
-
נבשל 35 דקות להבה בינונית .
-
סיר מעדן באחריות !
-
מי שלא אוהב פטריות תחליפו בקוביות תפוחי אדמה קטנים ❤