כפית וחצי תבלין צ'ילי גרוס המתוק ( למי שאין להמיר לפפריקה מתוקה )
**אופציה להוסיף 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק **
רבע כוס שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח גס
כוס וחצי ציר עוף (המים שהרתחנו את העוף)
אופן ההכנה
1
* ראשית את חלקי העוף נרתיח עם רבע כפית כורכום 5 דקות מרגע הבעבוע ...את מי הבישול נסנן במסננת צפופה ונשמור את הציר עוף .
2
בסיר נפרד נרתיח את פלחי התפו"א עם רבע כפית כורכום 5 דקות מרגע שהמים מבעבעים..נסנן את המים .
3
בתבנית גדולה נניח את העופות והתפוחי אדמה ואת שיני השום.
4
בקערית קטנה נשים את הפלדלפיה..הצ'ילי הגרוס...השמן זית ( ומי שבחר להוסיף רוטב צ'ילי שישים גם ) ...כוס מציר העוף נערבב היטב ונשפוך על העופות והתפוחי אדמה עם כף מזיגה ...נפזר מלח גס ופלפל שחור גרוס .
5
נכסה עם נייר כסף /נייר אפייה.
6
נכניס לתנור שחומם מראש 200 מעלות ל 20 דקות .. להסיר נייר להוריד מעלות ל 170 נמשיך לעוד כ 40 דקות או עד לריכוך העוף...
7
במידה ואתם רואים שחסר נוזלים תוסיפו ממי בישול העוף (ציר) עוד חצי כוס ..
8
את ציר העוף ניתן לשמור במקרר בקופסא אטומה לתבשילים שונים.
9
בהצלחה אילנית בניזרי ❤.
1
* ראשית את חלקי העוף נרתיח עם רבע כפית כורכום 5 דקות מרגע הבעבוע ...את מי הבישול נסנן במסננת צפופה ונשמור את הציר עוף .
2
בסיר נפרד נרתיח את פלחי התפו"א עם רבע כפית כורכום 5 דקות מרגע שהמים מבעבעים..נסנן את המים .
3
בתבנית גדולה נניח את העופות והתפוחי אדמה ואת שיני השום.
4
בקערית קטנה נשים את הפלדלפיה..הצ'ילי הגרוס...השמן זית ( ומי שבחר להוסיף רוטב צ'ילי שישים גם ) ...כוס מציר העוף נערבב היטב ונשפוך על העופות והתפוחי אדמה עם כף מזיגה ...נפזר מלח גס ופלפל שחור גרוס .
5
נכסה עם נייר כסף /נייר אפייה.
6
נכניס לתנור שחומם מראש 200 מעלות ל 20 דקות .. להסיר נייר להוריד מעלות ל 170 נמשיך לעוד כ 40 דקות או עד לריכוך העוף...
7
במידה ואתם רואים שחסר נוזלים תוסיפו ממי בישול העוף (ציר) עוד חצי כוס ..
8
את ציר העוף ניתן לשמור במקרר בקופסא אטומה לתבשילים שונים.