ספר מתכוני עוף
- קטגוריהעוף
- כשרותכשר בשרי
- דרגת קושיקל
- כשרות: כשר בשרי
- דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
3/4 יחידות כרעיים - שטופים ומיובשים ע"י נייר מגבת, חתוכים לשוקיים וירכיים (מי שרוצה שיוריד את העור)
-
4-5 תפוחי אדמה (קליפה אדומה)
-
-
1 בצל גדול חתוך לרצועות (לא דקות)
-
לרוטב
-
-
-
-
-
חצי כוס מי ברז (כוס שתיה חמה)
-
-
כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
-
-
-
-
אופן ההכנה
-
1
מחממים תנור ל180°.
-
2
לרפד תבנית גדולה בנייר אפייה.
-
3
לקלוף את תפוחי האדמה, לשטוף ולחתוך לקוביות גדולות.
-
4
בקערה לערבב היטב את כל מרכיבי הרוטב.
-
5
להוסיף את חלקי העוף לקערה ולערבב היטב עם הידיים, לכסות את כל העוף ברוטב ולהניח על תבנית האפייה.
-
6
להוסיף לקערה את תפוחי האדמה ולערבב היטב שיהיו מכוסים ברוטב, לסדר בתבנית עם העופות.
-
7
לפזר את רצועות הבצל.
-
8
לשפוך מעל הכל את הרוטב שנשאר בקערה.
-
9
להכניס לתנור לשעה.
-
10
בינתיים קולפים את הבטטה, שוטפים וחותכים לקוביות גדולות, לפזר מלח ופלפל שחור.
-
11
לאחר שעה בתנור, הופכים את חלקי העוף ותפוחי האדמה, מוסיפים את הבטטות ומכניסים חזרה לעוד 10 דקות על טורבו עד להשחמה של העופות ותפוחי האדמה.
1
מחממים תנור ל180°.
2
לרפד תבנית גדולה בנייר אפייה.
3
לקלוף את תפוחי האדמה, לשטוף ולחתוך לקוביות גדולות.
4
בקערה לערבב היטב את כל מרכיבי הרוטב.
5
להוסיף את חלקי העוף לקערה ולערבב היטב עם הידיים, לכסות את כל העוף ברוטב ולהניח על תבנית האפייה.
6
להוסיף לקערה את תפוחי האדמה ולערבב היטב שיהיו מכוסים ברוטב, לסדר בתבנית עם העופות.
7
לפזר את רצועות הבצל.
8
לשפוך מעל הכל את הרוטב שנשאר בקערה.
9
להכניס לתנור לשעה.
10
בינתיים קולפים את הבטטה, שוטפים וחותכים לקוביות גדולות, לפזר מלח ופלפל שחור.
11
לאחר שעה בתנור, הופכים את חלקי העוף ותפוחי האדמה, מוסיפים את הבטטות ומכניסים חזרה לעוד 10 דקות על טורבו עד להשחמה של העופות ותפוחי האדמה.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים